Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prins Nicolas inviger upptäckarparken vid Skuleberget

Den 21 juni besöker Prins Nicolas, hertig av Ångermanland, H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill Skuleberget. Prins Nicolas inviger då upptäckarparken samt får en guidning vid naturum Höga Kusten.

I samband med Prins Nicolas dop år 2015 överlämnade Länsstyrelsen i Västernorrland upptäckarparken som dopgåva.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Prinsen och hans familj för att officiellt inviga upptäckarparken. Jag hoppas att det blir ett minnesfullt tillfälle för Prinsen, som både väcker leklust och nyfikenhet till att lära och utforska mer av Höga Kusten och Ångermanland, säger landshövding Berit Högman.

Upptäckarparken som stod klar 2017 är en satsning för att fördjupa och förbättra upplevelsen för stora och små besökare vid naturum Höga Kusten. Parken inbjuder till lek och är ett pedagogiskt verktyg i att väcka nyfikenhet för världsarvet, landhöjningen och de värden som finns längs med hela Höga Kusten.

Program

11.00 Officiell invigning av Upptäckarparken, Skuleberget

Sång med Soul Kids, Domkyrkokören i Härnösand.

Landshövding Berit Högman och Malin Svanholm, Kommunstyrelsens ordförande i Kramfors och ordförande i Höga Kusten Destinationsutveckling håller tal.

Lekfull guidning av Anna Carlemalm, föreståndare naturum Höga Kusten.

Besök och guidning naturum Höga Kusten.

Övrigt

Allmänheten är välkomna att medverka under invigningen vid Skuleberget. Media välkomnas att medverka, ackreditering krävs.

Ansökan om ackreditering görs senast fredag 17 juni kl 15.00 genom att skicka ett mail till länsstyrelsens kontaktperson nedan. Vänligen ange media (TV, Radio, tidning du rapporterar för) samt kontaktuppgifter i mailet.

För mer information kontakta:

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg