Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prins Daniels Fellowship besöker Örnsköldsvik

Prins Daniel. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Prins Daniel. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Den 5 maj besöker Prins Daniels Fellowship Nolaskolan i Örnsköldsvik. Här väntar inspirationsföreläsning och rundabordssamtal med elever. Syftet är att inspirera fler unga att våga gå sin egen väg och bli entreprenörer. Därefter besöker delegationen företaget BAE Systems Hägglunds. Landshövding Berit Högman och Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik, välkomnar till länet och kommunen samt medverkar under dagen.

Under besöket på Örnsköldsviks Gymnasium (Nolaskolan) berättar Prins Daniel och entreprenörerna Ashkan Pouya, Victoria Carlsson och Hugo Wernhoff om sina erfarenheter av att driva företag under en inspirationsföreläsning. Därefter deltar ett trettiotal gymnasieelever i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Program

Örnsköldsviks Gymnasium (Nolaskolan), Viktoriaesplanaden 31, Örnsköldsvik, 5 maj 2022

12.45 – 14.00 Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Ashkan Pouya (grundare av Serendipity), Victoria Carlsson (VD och medgrundare av Denjo Dogs) och Hugo Wernhoff (VD och medgrundare av Kognity).
Moderator: Hampus Hedström, Youtubeprofil.

14.10 – 14.45 Rundabordssamtal med eleverna.

14.45 - 15.00 Möjlighet för media att ställa frågor till Prins Daniel och entreprenörerna.

Därefter gör delegationen från Prins Daniels Fellowship/IVA ett företagsbesök på BAE Systems Hägglunds. Media hänvisas till besöket på Nolaskolan. 

Medier är välkomna att delta under besöket på Nolaskolan. Anmälan till skolbesöket görs till per.andersson@iva.se senast den 3 maj.
Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Fakta om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Läs mer på prinsdanielsfellowship.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg