Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

I år är Sverige värdland för Världsmiljödagen, 5 juni 2022

Miljöbild över en sjö i solnedgång. Rosa himmel. Fåglar lyfter från vattnet. Foto.

I år står Sverige värd för Världsmiljödagen och årets tema är Only One Earth – En enda jord.

Världsmiljödagen firas 5 juni varje år över hela världen. Det är en global kampanj som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Syftet med dagen är att öka och synliggöra kunskapen och engagemanget kring aktuella miljöfrågor.

Värdskapets möjligheter

Värdskapet innebär möjligheter för kommuner, organisationer, myndigheter och företag i Sverige att visa hur de arbetar aktivt för att göra skillnad för miljön, samt att inspirera andra att göra skillnad. Länsstyrelserna samarbetar med Naturvårdsverket för att samordna och synliggöra alla aktiviteter som sker i Sverige i samband med Världsmiljödagen, och jobbar för att kampanjen ska nå ut i hela Sverige.

Häng med

Världsmiljödagen ger en möjlighet att synas i ett större sammanhang och bidrar till att visa, dela och sprida vårt svenska miljöarbete till en global publik. Planerade aktiviteter kan registreras på en gemensam nationell webbplats. Om du representerar en organisation som har aktiviteter på gång, i samband med Världsmiljödagen, besök gärna webbplatsen för Världsmilödagen 2022.

Kontakt