Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturum öppnar 26-27 mars

En kvinna som håller i en tygfigur av en fisk tittar mot kameran. En infälld bild på en grå byggnad syns också.

Anna Carlemalm, föreståndare på Naturum hälsar alla välkomna på säsongsöppningen

Den 26 mars öppnar naturum Höga Kusten för säsongen och kommer att ha öppet alla dagar fram till den 6 november, klockan 10-17.

Årets tillfälliga utställning heter Östersjön – vårt kära hav och handlar om Östersjön i stort men knyter an till två projekt som Länsstyrelsen Västernorrland varit och är med i.

ECOnnetct har tittat på hur klimatförändringarna kommer att påverka havet här. Man har utgått från några arter för att se hur dessa kommer att påverkas av ett varmare hav. Det andra projektet Återskapa Östersjöns livskraft är fortfarande igång med åtgärder som ska leda till att förbättra lekområden för gädda och abborre. Man ser här till hur Östersjön och havet inte är en isolerad företeelse utan starkt hänger samman med alla sina tillflöden och landet det omges av. Därför är det viktigt att se till vattnets väg och återskapa livsmiljöerna som binder samman land och hav, så som våtmarker och vattendrag.

Helgen den 26-27 mars inviger vi utställningen Östersjön – vårt kära hav med familjeaktiviteter. Kom och hjälp till att fylla utställningen med liv. Vi kommer att skapa gäddor, abborrar, märlkräftor och sniglar. Även lite frågesport och bingosar kommer det att finnas för att upptäcka och lära mer om Östersjön.

Mer information

Vill du veta mer om Naturum Höga Kusten och säsongens aktiviteter? Besök webbplatsen:

Besökscenter Naturum Höga Kusten Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anna Carlemalm

Föreståndare för naturum Höga Kusten