Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens aktiviteter vecka 11-12

Bild på landshövding Berit Högman

Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.

Några av de planerade aktiviteterna för de kommande veckorna är:

  • Leder vattendelegationen för Bottenhavets vattendistrikt möte. På agendan bland annat planering av vattenförvaltningsåret 2022, aktuella vattenkraftsfrågor, information om de beslutade havsplanerna mm

  • Extrainsatt möte med civilminister Ida Karkiainen och landshövdingarna med anledning av Ukrainakrisen.

  • Ledarskapsträff med Tillväxtlabbet. Hur kan vi arbeta för ett starkt regionalt ledarskap? Från idéer till verktygslåda, om gemensam utbildning och hur vi kan sammankoppla ledarskapet till RUS och Agenda 2030.

  • Styrgruppsmöte för Västernorrlands skogsprogram. Fokus på kommunikations-arbete och aktivitetsplan för 2022.

  • Välkomnar OS-vinnarna i Curling till Residenset för att uppmärksamma och hylla framgångarna under vinter-OS i Peking.

  • Inledningstalar på länets kraftsamlingsdag för det gemensamma arbetet mot mäns våld mot kvinnor/våld i nära relationer i Västernorrland. Ansvariga myndigheter och aktörer skriver under handlingsplanen mot våld och vi får ta del av goda exempel på arbete som bedrivs i länet.

  • Dialogmöte på Residenset med länets kommunledningar, förtroendevalda och kommunchefer, regionledningen samt Försvarsmakten om vårt gemensamma arbete och ansvar i totalförsvarsarbetet.

  • Deltar under Järnvägsforum Norr i Gävle ”Vad är framtiden för grön industri utan grön infrastruktur?” Håller en programpunkt kring vad nyindustrialiseringen betyder för Sverige och vilka krav ställer det på staten, näringslivet samt berörda kommuner och regioner tillsammans med Helené Hellemark Knutsson, landshövding i Västerbotten och Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län.

  • Årsstämma med Försvarsutbildarna Västernorrland. Försvarsutbildarna erbjuder frivillig utbildning som tillgodoser både Försvarsmaktens och samhällets behov av grundutbildning och kompetensutveckling av frivilliga.

  • Regelbundna avstämningar såväl internt som med externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina och säkerhetsläget i Europa.

Följ landshövdingen i sociala meder

Landshövdingen på Facebook Länk till annan webbplats.

Landshövdingen på Instagram: @landshovdingberit

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg