Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets miljömålsdagar kommer att arrangeras i Sundsvall i september

Illustration, en vit buss, vindkraftverk och fabriksbyggnad på grön bakgrund.

Miljömålsdagarna är en årlig konferens med fokus på Sveriges miljömål, och i år är Länsstyrelsen Västernorrland värd för eventet. Konferensen kommer att arrangeras i Sundsvall 7-8 september och temat är: ”Att möjliggöra hållbar grön omställning - tillsammans skapar vi vägar framåt”.

Miljömålsdagarna är en återkommande mötesplats för alla som arbetar med Sveriges miljömål. Under två dagar erbjuds bland annat inspirerande föreläsningar, lärande exempel, studiebesök och samtal.

Sveriges miljömål Länk till annan webbplats.

- Förra året blev miljömålsdagarna digitala på grund av pandemin men vi planerar för fullt för att årets program ska arrangeras på plats på Clarion Hotell i Sundsvall 7-8 september, berättar Therese Åkerlund, energi- och klimatstrateg samt miljömålssamordnare hos Länsstyrelsen Västernorrland, som är ansvarig för konferensen.

Länsstyrelsen Västernorrland är värd för årets upplaga av miljömålsdagarna, som anordnas tillsammans med Naturvårdsverket och RUS (Regional Utveckling och Samverkan i miljömålssystemet), i samarbete med Svenskt näringsliv, Mittuniversitet, Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.

- Jag ser verkligen fram emot den här konferensen! Det blir ett gediget program med många intressanta programpunkter och valbara utflykter, säger Therese Åkerlund.

Mer information om program och anmälan kommer i kalendern på Länsstyrelsen Västernorrlands webbplats.

Länsstyrelsens kalender

Kontakt

Therese Åkerlund

Energi- och klimatstrateg