Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är det dags att söka medel till aktiviteter för asylsökande

Grupp med glada människor står i en ring och håller varandra om axlarna.

För sjätte i året i rad kan föreningar, trossamfund och kommuner söka medel till aktiviteter för asylsökande. I årets enda utlysning finns 2 232 000 kronor att fördela i Västernorrlands län. Ansökningsperioden pågår den 14 februari-27 april 2022.

Medel tilldelas aktiviteter med syfte att främja kunskaper i svenska språket, om det svenska samhället och den svenska arbetsmarknaden, eller hälsa. Under 2022 är insatser riktade mot samhällsinformation och hälsa prioriterade.

- Samhällsinformationen kan handla om att lyfta viktiga frågor om demokrati, rättigheter, skyldigheter och möjligheter i samhället. Det kan också handla om frågor om jämställdhet, barns rättigheter, hedersrelaterat våld och förtryck samt naturligtvis pandemirelaterad information, säger Hanna Norberg, integrationsutvecklare vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Bidrag kan sökas av ideella föreningar, kommuner och kommunalförbund och trossamfund för aktiviteter som bedrivs 2022 och 2023. Ansökan görs via länsstyrelsens e-tjänst. Den återfinns på sidan Bidrag för tidiga insatser för asylsökande.

Bidrag för tidiga insatser för asylsökande

Kontakt