Risk för vattenbrist i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Residenset och konsthallen färgsätts i orange

Torsdag den 25 november lyser vi upp residenset och Härnösands konsthall i orange.

Länsstyrelsen Västernorrland och en rad andra aktörer bjuder in till en gemensam aktion torsdagen den 25 november på torget i Härnösand. Residenset och konsthallen lyses upp i orange för att uppmärksamma den internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor - Orange day.

Kvinno- och tjejjouren Härnösand, Härnösands kommun, Länsstyrelsen Västernorrland och Härnösandshus bjuder in till en gemensam aktion torsdagen den 25 november. Tillsammans vill vi uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor - Orange day.

Torsdagens aktiviteter på torget i Härnösand

16.15: Tal av landshövding Berit Högman och kommunstyrelsens ordförande i Härnösand Andreas Sjölander (S).

16.25: Premiär för filmen Tillsammans mot våld i nära relationer. En film framtagen av Härnösands kommun i samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland.

16.30: Fackeltåg. Tåget startar på torget och går över nybron till Kronholmen. Fackeltåget avslutas på parkeringen vid McDonalds.

Kvinno- och tjejjouren är på plats på torget från klockan 15.45 och säljer facklor. Facklorna är sponsrade av Härnösandshus och intäkterna från försäljningen går till kvinno- och tjejjourens verksamhet.

FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor är en del av den nationella temaveckan En vecka fri från våld. Veckan uppmärksammas i hela länet i form av olika aktiviteter och finns listade i kalendariet.

Kalender

Mer information om länsstyrelsens arbete i att förebygga våld i Västernorrland finns på sidan Mäns våld mot kvinnor.

Mäns våld mot kvinnor

Kontakt

Patrik Gunnarsson

Utvecklingsledare i arbetet mot Mäns våld mot kvinnor