Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ta världsarvsbussen till Skuleskogens nationalpark

Världsarvsbussen vid Skuleskogens nationalpark

Under perioden 26 juni–8 augusti är Världsarvsbussen ett smidigt sätt att ta sig till Skuleskogens nationalpark. Genom att utnyttja bussen minskar trängseln vid de redan ofta fulla parkeringsplatserna vid nationalparken, samt att du bidrar till ett mer hållbart Höga Kusten.

Skulebergets nationalpark lockar varje år många besökare, vuxna som barn, och den vackra vandringsstigen har blivit ett av Höga Kustens mest populära besöksmål. För att kunna ge våra besökare en ännu bättre upplevelse och möjligheten att vandra mellan olika entréer vill vi tips om att åka med Världsarvsbussen. Under perioden 26 juni–8 augusti är bussen ett smidigt sätt att ta sig till Skuleskogens nationalpark. Bussen går flera gånger om dagen mellan Kustladan, FriluftsByn, naturum Höga Kusten vid Skuleberget, Veåsand (Skuleberget havscamping) samt Entré Syd och Entré Väst vid Skuleskogens nationalpark. 

Kommer du med bil kan du med fördel lämna bilen kostnadsfritt vid naturum Höga Kusten för att sedan ta Världsarvsbussen till nationalparken. Mellan naturum och entré syd tar det endast 20 minuter med buss.

- En av de stora fördelarna är att du kan ta bussen först till entré väst för att få en lättsammare om än längre vandring till Slåttdalsskrevan och avsluta vid entré syd för buss tillbaka, berättar Anna Carlemalm, föreståndare för naturum Höga Kusten.

Mer information

Tidtabell och mer information om Världsarvsbussen på Höga Kustens webbplats:

Världsarvsbussen i Höga Kusten Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anna Carlemalm

Föreståndare för naturum Höga Kusten