Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Den första vaccinsprutan – det firar jag i Valborg

Landshövding Berit Högman vid vaccinationscentralen i Härnösand

Som jag har längtat och väntat på den här dagen och just idag, på Valborgsmässoafton, var det äntligen min tur att få den första dosen vaccin mot Covid-19. Det känns väldigt bra och jag ser redan fram emot att få den andra dosen om några veckor.

För mig betyder vaccineringen att jag aktivt bidrar till att vårt samhälle kommer på fötter igen. I takt med att allt fler vaccineras bygger vi motståndskraft i samhället, färre människor kommer att bli allvarligt sjuka och trycket på Covid-19 vården kommer att minska. Snart får vi möjlighet att träffa de vi längtat efter, samlas i större sammanhang och utsatta företag och branscher kommer så småningom att få livskraft igen.

Jag är otroligt tacksam för den vård vi har, så jag vill rikta ett stort tack till vår vårdpersonal i länet som inte bara vårdar Covid-sjuka patienter utan nu även arbetar intensivt med att genomföra vaccinationerna och som förbereder att ännu fler ska få sitt vaccin. Ni är helt fantastiska.

Nu när leveranserna av vaccin ökar är min innerliga önskan att alla tar sin dos. Detta räddar liv, både ditt, mitt och andras.

Jag firar våren och ljuset med den bästa presenten på länge – den första vaccindosen. Nästa år blir det brasa, vårtal och sång!

Varma vårhälsningar

Berit Högman
Landshövding Västernorrland

Kontakt

Maria Sjöström

Länsledningskoordinator