Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen delar ut SKAPA:s innovationspris till uppfinnare i Västernorrland

Pressinbjudan

SKAPA-priset är ett av landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Länsvinnarna får en prissumma på 10 000 kronor, inklusive en möjlighet att vinna det nationella priset som, förutom äran, är 500 000 kronor.

Huvudsyftet med SKAPA-priset är att ge stöd till innovatörer/uppfinnare för att de ska få möjlighet att utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster. Att stimulera innovationsviljan i Västernorrland och Sverige är en viktig del i arbetet för att få en hållbar utveckling och tillväxt.

Länsstyrelsen Västernorrland är ansvarig för SKAPA-priset i Västernorrland. En länsjury med representanter från Almi Företagspartner Mitt, Norrlandsfonden och Mittuniversitetet och Länsstyrelsen har utsett vinnarna till SKAPA priset och SKAPA-talang för unga innovatörer i Västernorrland 2020.

Plats: Residenset, Stora torget 1 i Härnösand
Tid: Onsdagen den 23 september kl. 09.30 till cirka kl. 11.00

Anmälan

Media bjuds in att medverka under hela eller delar av prisceremonin.
Anmälan via e-post: christin.borg@lansstyrelsen.se , telefon eller sms 070-343 91 41.

Program

09.30 Välkommen och inledningstal av landshövding Berit Högman

09.45 Prisceremoni och presentation av Västernorrlands utsedda finalister till SKAPA. Representanter från juryn läser upp motiveringen.

10.15 Kaffe och tårta

Fakta

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Kontakt