Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Västernorrlands vinnare av SKAPA-priset 2019

Per-Erik Persson, ordförande i den regionala juryn, tillsammans med vinnarna Jon God, Patrik Lindström samt landshövdingen Berit Högman.

Per-Erik Persson, ordförande i den regionala juryn, tillsammans med vinnarna Jon God, Patrik Lindström samt landshövdingen Berit Högman. Foto: Erik Engelro

Vinnare av årets SKAPA-pris i Västernorrland är Patrik Lindström. Patrik vinner priset för bidraget Nordic Ski-crosser, en världsunik träningsmaskin som efterliknar klassisk skidåkning.

- Det är otroligt roligt att få den här utmärkelsen och ett stort kvitto att jag och företaget är på rätt väg, säger vinnaren Patrik Lindström.

Vinnare av årets SKAPA-pris för unga innovatörer i Västernorrland är Jon God, Sundsvall. Jon har utvecklat Blue Tech Evacuation, en positioneringsplattform som kan rädda liv vid exempelvis brand.

- Min förhoppning är att genom modern digital teknik kunna rädda liv och skapa nytta för samhället, säger Jon God.

Skapa-priset stimulerar att både etablerade och nya innovatörer får möjlighet att testa sina idéer i konkurrens med andra.

- I Västernorrland är vi duktiga på att skapa nya idéer vilket renderar i patent och affärsmöjligheter. Det finns alla möjligheter att årets vinnare kan bli morgondagens företagare med stor nytta för samhället, säger Daniel Gustafsson, länsråd på Länsstyrelsen Västernorrland, och en av jurymedlemmarna.

- Årets bidrag hade imponerande hög nivå, jag ser fram emot att möta flera av dem i min roll som kundansvarig på Norrlandsfonden säger Per-Erik Persson, ordförande i den regionala juryn.

Den regionala vinstsumman består av 10 000 kronor. Efter att ha vunnit steg ett i urvalsprocessen går vinnarna från Västernorrland vidare till steg två, den nationella tävlingen.

Tävling på nationell nivå

De två länsvinnarna kommer på den nationella nivån tävla om 550 000 kronor (årets vinnare av SKAPA-priset) respektive 250 000 (SKAPA-priset för unga innovatörer). Den nationella prisutdelningen sker på SKAPA Innovationsgala den 14 november 2019 i Stockholm. Där kommer länsvinnaren Patrik Lindström samt länsråd Daniel Gustafsson att delta.

Kontaktpersoner:

Patrik Lindström, telefon: 070–273 52 18

Jon God, telefon: 076–805 03 70

Daniel Gustafsson, länsråd, telefon: 073-275 16 37

SKAPA-stiftelsen

SKAPA handlar om att lyfta fram innovativa idéer och uppmuntra idérika människor. Priset har delats ut sedan år 1986 och är landets största innovationspris för uppfinnare/innovatörer.

Länsstyrelsen är samordnare av SKAPA-priset på länsnivå. Länsstyrelsen har tillsammans med Almi företagspartner Mitt AB och Norrlandsfonden ingått i den jury som valt ut årets vinnare.

För mer information: www.stiftelsenskapa.selänk till annan webbplats

Kontakt