Publiceringsdatum: 14 oktober 2019

Senast uppdaterad: måndag 14 oktober, 09.00

Pressinbjudan: Årets innovatör och uppfinnare i Västernorrland ska utses

Skapa-prisets logga

Den 15 oktober ska en länsvinnare för SKAPA-priset och en länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer utses.

Pressen är välkommen till ceremonin

Var: Residenset, Härnösand.

När: 15 oktober, klockan 15.00.

Länsrådet Daniel Gustafsson har tillsammans med representanter från Science Parks, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer ingått i den jury som valt ut årets vinnare. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån som utser årets nationella pristagare.

SKAPA-talang

Priset delas ut till den eller de unga personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Det regionala priset är 10 000 kronor.

SKAPA-priset

Delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Priset har delats ut varje år sedan 1986 och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer. Det regionala priset är 10 000 kronor.

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden.

Länsstyrelsen är samordnare av SKAPA-priset på länsnivå och de regionala priserna delas ut av landshövding Berit Högman. De nationella priserna delas ut på en stor Innovationsgala på kvällen den 14 november i Stockholm.

Kontaktperson: Daniel Gustafsson, länsråd, telefonnummer: 073-275 16 37

Kontakt