Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens aktiviteter vecka 42-43

Landshövding Berit Högman

Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter:

Vecka 42


Måndag 14/10

Infrastrukturminister Tomas Eneroth besöker Härnösand och Sundsvall, medverkar vid besöket gör också länsråd Daniel Gustafsson, regionråd Glenn Nordlund, projektledare för Mittstråket Christin Borg, Trafikverkets regiondirektör Catherine Kotake, kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå Johan Andersson och kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall Bodil Hansson. Här finns mer information om besöket.

Tisdag 15/10

Interna möten och planeringstid

Prisutdelare till Västernorrlands vinnare av SKAPA-priset 2019. SKAPA handlar om att lyfta fram innovativa idéer och uppmuntra idérika människor. Priset har delats ut sedan år 1986 och är landets största innovationspris för uppfinnare/innovatörer. Länsstyrelsen är samordnare av SKAPA-priset på länsnivå.

Onsdag 16/10

Studiebesök av byggnadsvårdsstudenter på residenset.

Vattendelegationsmöte för Bottenhavets vattendistrikt.

Torsdag 17/10

Inleder näringslivsdagar i Härnösand

Sundsvall- Inviger Zonta 100 år - Temaföreläsningar. Zonta är en global organisation som arbetar för att förbättra kvinnors och flickors liv genom olika initiativ. I år är det 100 år sedan Zonta bildades i Chicago. Detta kommer att uppmärksammas med två temaföreläsningar och en välgörenhetsbal. Temaföreläsningarna tar bland annat upp våld i nära relationer samt att göra skillnad.

Middag på residenset för deltagarna på näringslivsdagarna.

Fredag 18/10

Deltar på näringslivsenhetens företagarfrukost i Härnösand

Möte Nordic DAC Group.

Lördag 19/10

Vigsel.

Söndag 20/10

Landshövdingen bjuder på Afternoon tea på residenset. I samband med årets insamling till ”Världen Barn” har presentkort till Afternoon tea på residenset auktionerats ut till 8 medborgare.

Vecka 43


Måndag 21/10

Interna möten och planeringstid

W6 Damklubb besöker residenset

Tisdag 22/10

Interna möten och planeringstid.

Möte med representanter för Västernorrlands Försvarsutbildningsförbund. Försvarsutbildarna erbjuder frivillig utbildning som tillgodoser både Försvarsmaktens och samhällets behov av grundutbildning och kompetensutveckling av frivilliga.

Onsdag 23/10

Länsstyrelsen har verksamhetsplaneringsdag.

Torsdag 24/10

Sundsvall - Nationell arena för framtidens tillväxt, ett nytt tillväxtforum med målsättningen att skapa ett nytt stort nationellt forum för tillväxt. Sparbanksstifelsen Norrland, Swedbank tillsammans med Bengt-Göran Persson, en av grundarna av Åre Business Forum samt en rad partners, bland annat Centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet, är initiativtagare till ett nytt regionalt och årligt återkommande tillväxtforum.

Fredag 25/10

Planeringstid

Landshövdingen på Facebook Länk till annan webbplats.

Visste du att du kan följa landshövdingen på Instagram? Länk till annan webbplats.

Kontakt