Publiceringsdatum: 11 oktober 2019

Senast uppdaterad: tisdag 12 november, 15.16

Ansök om fanpaket för 2020

Svenska flaggan

Stiftelsen Sveriges Nationaldag kommer inte längre att dela ut flaggor eller fanor styckevis. Nytt från och med 2020 är att organisationer och föreningar i stället får ansöka om ett så kallat fanpaket.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag har varje år delat ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. Ett tiotal fanor delas bland annat ut vid det traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6 juni. Övriga fanor överlämnas vid lokala firanden i respektive kommun eller på andra sätt. Nytt från och med 2020 är dock att man enbart kan ansöka om ett så kallat fanpaket.

Kompletta paket till organisationer och föreningar

I ett fanpaket ingår det en fanduk 160x100 centimeter, tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing inklusive en gjuten fanspets med Vasakärve. En mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2020” monteras på fanstången.

Ansökan ska vara stiftelsens kansli tillhanda före den 1 januari 2020.

Observera att privatpersoner inte kan ansöka om fanpaket, utan bara föreningar och organisationer.

Länskommittén gör en prioritering

Stiftelsen Sveriges Nationaldag tar emot ansökningarna, sedan skickar de en lista till respektive Länskommitté, där Landshövdingen ingår. Länskommittén gör därefter en prioritering av ansökande.

> Ansökningsblankett och mer information finns hos Stiftelsen Sveriges Nationaldaglänk till annan webbplats

Kontakt

Stiftelsen Sveriges Nationaldag
100 12 Stockholm

Telefon: 08-786 62 69

E-post: nationaldagen@riksdagen.se

Kontakt