Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdningen önskar god jul

Residenset i Härnösand

Året närmar sig sitt slut och det börjar bli dags för mig att sammanfatta en händelserik första tid som landshövding i Västernorrland.

Mina första åtta månader har varit mycket stimulerande och lärorika. Jag har lärt känna en kompetent och framtidsinriktad personal på länsstyrelsen, innovativa företag och företagare, ett engagerat föreningsliv och en otroligt vacker natur och rikt kulturliv.

Här på länsstyrelsen har vi under året administrerat ett val, men som ni vet har vi ännu ingen ny regering. Osäkra politiska lägen, och politiska omställningar, är en del av jobbet, och inom länsstyrelsen finns en bred kompetens och lång erfarenhet att vila på vad gäller just detta. Vår breda verksamhet och ett pågående internt arbete med att bättre nyttja våra resurser och kompetenser över enhetsgränser, gör oss väl rustade för framtiden, vad den än må innehålla.

Visst har vårt län och verksamhet utmaningar men de är till för att antas – och det ska vi göra tillsammans.

Nu hoppas jag att vi alla får en fin julledighet. Själv hoppas jag få användning för skidorna jag köpt. Jag tänker också läsa böcker, umgås med familjen, tända ljus och samla kraft.

Stort tack för gott samarbete under året. Jag ser fram emot 2019.

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar Berit Högman, landshövding i Västernorrland

Kontakt