Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny landshövding i Västernorrland

Regeringen har idag utsett riksdagsledamoten Berit Högman till ny landshövding i Västernorrland och hon tillträder redan om ett par veckor.

Jag vill hälsa Berit varmt välkommen till ett av de bästa och roligaste uppdragen man kan tänka sig. Än idag minns jag hur glad jag själv blev när jag år 2014 fick frågan om jag var intresserad av att bli landshövding och flytta till Härnösand. Jag blev överraskad, men oerhörd glad och stolt över erbjudandet och det behövdes ingen betänketid för att acceptera uppdraget.

Nu har det gått tre år på detta speciella jobb och det har varit händelserika och roliga år. Det finns hjärtefrågor som jag kommer engagera mig även framöver för de är viktiga; omvandlingen till bioekonomi, där vi gör biobränsle av våra skogsprodukter, förbättrad järnväg och infrastruktur som vore positivt både för industrin och för sysselsättningen och befolkningstillväxten i Norrlands inland. Här finns framtiden!

Jag vill tacka er alla för ett fint samarbete för Västernorrlands bästa. För mig och min familj har det blivit många nya lärdomar och ljusa minnen från länet som vi bär med oss i framtiden. Framöver blir det lite mindre pendlande för vår del och det ser vi fram emot, men bli inte förvånade om vi möts igen på våra fina vandringsleder eller i våra skidspår för här har vi trivts.

Bästa hälsningar,

Gunnar Holmgren

Regeringens pressmeddelande Länk till annan webbplats.

Kontakt