Publiceringsdatum: 31 januari 2018

Senast uppdaterad: måndag 21 maj, 14.54

Länet samverkar om väderläget

Foto: Oskar Norrgrann

Under onsdag kväll och torsdag väntas stora snömängder komma i länet. Läget förvärras av kraftiga vindar som gör att det bildas drivor och snörök. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Västernorrland och kusten verkar bli värst drabbad. Mest snö kommer under torsdag, ända upp till 60 centimeter, lokalt kan det bli ännu mer.

Länsstyrelsen har tillsammans med berörda aktörer jobbat med frågan sen onsdag morgon och följer noga läget. Under dagens samverkansmöte har aktörerna enats om rekommendationen att allmänheten inte bör ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt.

Vädret kan innebära inställda eller försenade tåg, bussar och flyg vilket resulterar i att man inte kommer fram den tid man beräknat. Man uppmanar också att allmänheten ska hålla sig uppdaterade om läget via Sveriges Radio P4.

Det är viktigt att allmänheten besöker kommunernas egna webbplatser och sociala medier och följer hur läget ser ut för den egna kommunen.

Kollektivtrafiken försöker se till att skolskjutsar och sjukresor bedrivs i så normal utsträckning som möjligt. Följ kollektivtrafikläget på Din Turs webbplats.

Kontakt