12 sep 2024 klocka 06.30 - 20.00

Studieresa om ekologiskt jordbruk

En suddig buss kör på en asfaltsväg genom ett soligt landskap. Foto.

Foto: Anna Grigorjeva, Mostphotos

Följ med till Ann-Sofie Englund, vinnare av Lammtoppen 2023, och Åsa Vilhelmsson och Anders Assis som driver Haskens regenerativa lantbruk i Ljusdal. Vi åker gemensamt med buss till Hälsingland på morgonen och kommer tillbaka till Västernorrland samma kväll.

Välkommen till en heldag med intressanta studiebesök och möjligheter att umgås och nätverka. Båda gårdarna vi ska besöka drivs ekologiskt och är KRAV-certifierade.

Två olika gårdar

Ann-Sofie vann Lammtoppen 2023 och hennes besättning består av 54 tackor och 4 baggar av både gotlands- och leicesterfår. Produktionen är kött och skinn, en del livdjur säljs också. 2021 byggdes ett nytt funktionellt stall på gården. Ann-Sofie är även engagerad i vallning med sina tre border collies.

Åsa och Anders driver sin gård med regenerativa metoder och säljer kött från sina kor av fjällras samt allmogefår med ursprung från Härjedalen. Djuren har tillgång till utevistelse året om och de betar så stora delar av året som möjligt.

Praktisk information

Bussen kommer preliminärt att utgå från Örnsköldsvik klockan 6.30 och vara tillbaka där igen cirka klockan 20 på kvällen. Det är möjligt att kliva av och på vid några hållplatser längs vägen. Vi återkommer med exakta tider till de som anmält sig.

Bussresa och studiebesök är kostnadsfritt för deltagare, mat och fika till självkostnadspris. Ta med eget fika till förmiddagen och gärna något till kvällen då det blir en lång dag. Eventuella allergier och kostpreferenser anmäls via e-post till anna.tjell@lansstyrelsen.se

Arrangör

Resan arrangeras av Länsstyrelsen Västernorrland och finansieras med medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom landsbygdsprogrammet/Strategiska planen. Aktiviteten är en del av projekten Ett rikt odlingslandskap, Ekologisk produktion och Greppa näringen.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Anna Tjell vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Var:
Resa till Hälsingland
Kostnad:
Bussresa och studiebesök är kostnadsfritt, mat och fika till självkostnadspris
Sista anmälningsdag:
01 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Personnummer krävs för underlag för finansiering.

Sista anmälningsdag är den 1 september klockan 23.50.

Jag vill kliva på här (obligatorisk)
Jag vill kliva på här (obligatorisk)
Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Anna Tjell

Hållbar regional utveckling

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss