23 sep 2024 klocka 09.30 - 15.30

Inspirationsdag om ekologisk grönsaksodling

Närbild på spetskål som växer. Foto.

Foto: Kristina Jeppson

Den 23 september är det den årliga ekologiska dagen som instiftats för att öka medvetenheten om ekologisk produktion. Denna dag bjuder vi, tillsammans med Samodling Nätradalen och Ekologiska Lantbrukarna in till en inspirationsdag om ekologisk grönsaksodling.

Under den senaste tiden har ekologisk odling blivit allt mer aktuell, bland annat ur ett beredskapsperspektiv. Under den här inspirationsdagen får vi träffa framgångsrika ekologiska grönsaksodlare som berättar om sina företag. De delar med sig av sina erfarenheter om odling, försäljning och drivkraften bakom. Rådgivare ger oss fördjupade kunskaper om gröngödsling och vi får ta del av exempel på ett lyckosamt projekt för gemensam försäljning. KRAV informerar om vad som krävs för certifiering och Örnsköldsviks kommun förklarar fördelarna med sitt Dynamiska Inköpssystem för att kunna köpa små kvantiteter grönsaker av lokala odlare.

Arrangör

Dagen arrangeras av Länsstyrelsen Västernorrland i samarbete med Samodling Nätradalen och Ekologiska Lantbrukarna. Aktiviteten finansieras med medel ur Landsbygdsprogrammet/Strategisk plan för kompetensutveckling inom projekten Ett rikt odlingslandskap, Ekologisk produktion och Greppa näringen. Syftet är att gynna landsbygdsutvecklingen i länet.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Anna Tjell vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Var:
Allgården, Byskillnadsvägen 32, Köpmanholmen
Kostnad:
Det är kostnadsfritt att delta. Vi bjuder på ekologisk lunch och fika
Sista anmälningsdag:
18 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Personnummer krävs som underlag för finansiering.

Sista anmälningsdag är den 18 september klockan 23.50.
Jag samåker gärna
Jag samåker gärnaSå hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Anna Tjell

Hållbar regional utveckling

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss