Höga flöden i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

25 apr 2024 klocka 10.00 - 12.00

Digital seminarieserie - Kommunikation i totalförsvaret (del 3)

Foto: Mostphotos

Länsstyrelsen Västernorrland i samarbete med länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland bjuder in till en digital seminarieserie i fyra delar med fokus på kommunikation i totalförsvaret.

Syftet med seminarieserien är att bidra till ökad kunskap om ämnen som har koppling till hur vi kommunicerar och stärker totalförsvaret.

Ett seminarie med tema demokrati genomförs i februari och ett seminarie med tema försvarsvilja genomförs i mars. Ytterligare ett seminarie med tema strategisk kommunikation kommer att genomföras i maj. Länsstyrelsen återkommer med inbjudan till det längre fram.

Del 3 - Informationspåverkan och AI

Vem ljuger - och vem kan avgöra vad som är sant?

Anton Lif kommer under denna föreläsning att ge exempel på händelser och trender inom området informationspåverkan och AI. Med fokus på möjliga hot, risker och utmaningar kopplat till offentlig sektor och dig som kommunikatör. Under passet varvas föredrag med gruppdiskussioner och ev. mindre övningsuppgift.

Om föreläsare Anton Lif

Anton Lif, senior rådgivare cybersäkerhet och totalförsvar på Combitech, ett oberoende bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Tidigare så arbetade Anton vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer (psyops), där han varit med och byggt upp förmågan i Sverige.

För vem?

Kommunikatörer, säkerhetssamordnare och andra beredskapsfunktioner som är berörda av ämnet och arbetar i något av de fyra nordligaste länen.

Skype har en begränsning på 250 deltagare. Om ni är flera från samma organisation som vill delta så sitt gärna gemensamt så att så många som möjligt kan delta vid seminarierna.

Anmälan

Anmäl dig via Länsstyrelsen Norrbottens webbplats: Digital seminarieserie - Kommunikation i totalförsvaret (del 3) | Länsstyrelsen Norrbotten (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Länk till mötet skickas ut några dagar innan till alla som har anmält sig.

Frågor?

Om du har frågor om seminarieserien, vänd dig till kontaktpersonen för ditt län:

Norrbotten - Jeanett Enstedt, jeanett.enstedt@lansstyrelsen.se
Västerbotten - Lilian Johansson, lilian.johansson@lansstyrelsen.se
Västernorrland - Therese Svedin, therese.svedin@lansstyrelsen.se
Jämtland - Henrik Harr, henrik.harr@lansstyrelsen.se

Var:
Digitalt via Skype
Kostnad:
Seminariet är kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
22 apr 2024

Kontakt

Therese Svedin

Kommunikatör

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss