Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14- 16 jun 2023 klocka 09.30 - 17.00

Praktisk fortbildning för lärare - delta i arkeologisk utgrävning

Inbjudan till praktisk fortbildning i historia och arkeologi för lärare på grundskole- och gymnasienivå i Västernorrland.

Kursen vänder sig till lärare som vill att undervisning i historia, men även i andra samhällsorienterande ämnen, ska ha mycket lokalt och regionalt innehåll.

Under kursen blir du som deltagare en aktiv del i att ta fram ny kunskap om Västernorrlands tidigaste historia genom att delta i en arkeologisk utgrävning.

Kursen hålls veckan efter elevernas skolavslutning i juni. Deltagarna kan välja att delta under tre eller sex dagar. Valet görs när du fyller i anmälan.

Anmälningsavgiften är 500 kr. Då ingår husrum, men ej mat, samt alla kursmoment.

Kursen och den arkeologiska undersökningen är ett samarbetsprojekt mellan Nämforsens hällristningsmuseum, Västernorrlands museum, Länsstyrelsen Västernorrland och Umeå universitet, som bidrar med grävledare, föreläsare med mera samt tekniska resurser. Kursen finansieras även med bidrag från Region Västernorrland, Björkå AB Fornminnesfond och Sollefteå kommun.

Mer information och anmälan på Nämforsens webbplats Länk till annan webbplats.

Var:
Näsåker, Sollefteå kommun
Kostnad:
500 kronor
Sista anmälningsdag:
17 maj 2023

Kontakt