Risk för vattenbrist i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

18 aug 2022 klocka 09.30 - 15.00

Jordbearbetning, växtskydd och maskindemonstrationer

Röd traktor som plöjer en åker. Foto

Foto: Maria Tjärnström

I samverkan med Lännäsdagen informerar vi om ogräs, integrerat växtskydd, växtföljder och syftet med jordbearbetning. Vi börjar på Hotell Hallstaberget och fortsätter efter lunch på Lantmännens förädlingsstation i Lännäs, Undrom.

Hur bekämpar vi på bästa sätt skräppa, kvickrot, åkertistel och åkermolke genom att bryta vallen mekaniskt? Det är några av frågorna som besvaras under dagen. Vi tittar också i sortförsöken med spannmål och vall samt försök med vårvete/vicker. Lantmännen och Länsstyrelsen Västernorrland bjuder på välkomstfika, lunch och eftermiddagsfika.

Föreläsare

Anders Lindgren, Frans Johnson och Christer Johansson från Jordbruksverket Växtskyddscentralen samt Mats Selin från Länsstyrelsen Gävleborg medverkar vid föreläsningar på förmiddagen och maskindemonstrationer på eftermiddagen.

Program

Programmet börjar på Hotell Hallstaberget klockan 9.30 och fortsätter efter lunch på Lantmännens förädlingsstation i Lännäs, Undrom. 

Anmälan

Anmäl dig till Anna Tjell vid Länsstyrelsen Västernorrland senast 15 augusti, via e-post till: anna.tjell@lansstyrelsen.se eller via SMS till: 073-271 76 26.

Arrangör

Aktiviteten arrangeras av Länsstyrelsen i Västernorrlands län i samverkan med bland andra Lantmännen och Maskinring Norrland med medel ur Landsbygdsprogrammet för kompetensutveckling om Ekologisk produktion och Greppa näringen.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Anna Tjell vid Länsstyrelsen Västernorrland.


VAR:
Hotell Hallstaberget och Lantmännens förädlingsstation i Lännäs
KOSTNAD:
Det är kostnadsfritt att delta
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 aug 2022

Kontakt

Anna Tjell

Hållbar regional utveckling