Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 nov 2022 klocka 09.00 - 16.00

Spel om pengar - från förebyggande insatser till behanlding och skuldrådgivning

Kvinna och ung tjej samtalar, kvinnan antecknar

Länsstyrelserna i Norrbotten, Västernorrland, Jämtland och Västerbotten bjuder in till en digital föreläsningsdag på temat Spel om pengar.

För andra året i rad anordnas en dag på temat spel om pengar, upplägget med fristående pass kvarstår men vi fördjupar oss i ämnet utifrån de behov som lyftes i föregående års utvärdering.

Dagen arrangeras för att stödja kommuner och regioner i deras arbete med att förebygga spelmissbruk och erbjuda behandling och stöd till personer som har allvarliga problem med spel om pengar. Syftet med dagen är att genom olika föreläsningar sprida kunskap och bidra till kompetenshöjning inom olika frågor med koppling till spel om pengar.

Målgrupp: De som verksamma inom kommun, region, men civilsamhället eller annan aktör. Både du som deltog och inte deltog förra året är välkommen att anmäla dig till denna dag.

Föreläsningarna är fristående och har olika teman och du anmäler dig till de pass du finner intressanta utifrån din roll.

Dagen berör det förebyggande arbetet, screenig och behandling och skuldrådgivning.

Anmälan

Anmälan görs via Länsstyrelsen Västerbottens webbplats

Program kommer uppdateras längre fram

9.00 Del 1: Förebyggande arbete

12.00 Paus

13.00 Del 2: Screening för spelproblem och tidiga insatser

14.30 Del 3: Budget och skuld

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Anna Karlsson

Länssamordnare ANDTS-frågor