Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta länsstyrelsen på flera sätt. Ring, faxa, skicka e-post eller skriv ett brev. Du kan också besöka oss.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet. Det innebär att det du skickar till oss via e-post, post eller fax blir en allmän handling. Vi registrerar allmänna handlingar och sparar dem i vårt diarium.

Som myndighet är vi skyldiga att lämna ut allmänna handlingar enligt offentlighetsprincipen om de inte omfattas av sekretess. Vi lämnar i första hand ut handlingar elektroniskt om det inte finns hinder enligt personuppgiftslagen.

Öppettider

Vi har stängt röda dagar och helgdagar samt julafton, nyårsafton, trettondagsafton, påskafton och midsommarafton. 

Avvikande öppettider

Datum

Öppettider

1 januari
Nyårsdagen (röd dag)

Stängt

18 april
Skärtorsdag

8 - 14

19 april
Långfredag

Stängt

22 april
Annandag påsk

Stängt

30 april
Valborgsmässoafton

8 - 14

1 maj
Första maj

Stängt

30 maj
Kristi himmelsfärds dag

Stängt

31 maj
Klämdag

8 - 11.30

6 juni
Nationaldagen

Stängt

7 juni
Klämdag

8 - 11.30

21 juni
Midsommarafton

Stängt

1 november
Dag före Alla helgons dag

8 - 11.30

23 december
Klämdag

8 - 11.30

24 december
Julafton

Stängt

25 december
Juldagen

Stängt

26 december
Annandag jul

Stängt

27 december

Klämdag

8 - 11.30

30 december

Klämdag

8 - 11.30

31 december
Nyårsafton

Stängt

Kontaktuppgifter:

Telefon: 

0611 - 34 90 00
Växeln är öppen vardagar klockan 7.30 - 16.30. 

För telefonnummer till enskilda medarbetare, kontakta växeln så hänvisar de dig till rätt person.

Fax:

0611 - 34 93 72
Vårt faxnummer går till centraldiariet som tar emot alla ärenden.

E-post:

vasternorrland@lansstyrelsen.se,
Ärenden som skickas via e-post går till vår centrala e-postadress.

OBS! Vi har en begränsning för inkommande e-post på 11,3 MB. Skickar du större filer än så rekommenderas Sprend (undantaget sekretessbelagda handlingar). Om du packar ihop filer, använd ZIP-format.

Adress:

Länsstyrelsen Västernorrland, 871 86 Härnösand
Skriv ärendenummer om du har ett och vem av oss som brevet ska till.

Fakturainformation och organisationsnummer

Länsstyrelsen Västernorrland
FE 211, 838 73 Frösön
(Märk fakturan med beställarens för- och efternamn).

Organisationsnummer 202100-2445

Bankgiro 5050-0644 

Akut rovdjurstelefon: 072-529 66 59

Akuttelefonen är till för dig som vill nå länsstyrelsen i ett brådskande ärende, till exempel om björnar upplevs som närgångna eller om dina tamdjur angripits av rovdjur.

Jordbrukarstöd: 0611-34 90 70

Har du frågor om jordbrukarstöden är du välkommen att ringa oss på vår servicetelefon mellan klockan 9.00 och 11.30.

Anmäl djur som far illa: 0611-34 91 78.

Öppet 9.30-12, måndag - fredag. Du väljer själv om du vill vara anonym. Du kan även faxa in en anmälan om djur som far illa på 0611-34 93 72.

Tillhör du en av Sveriges fem nationella minoriteter; judar, romer, sverigefinnar, samer och tornedalingar? Då har du stärkta rättigheter och möjligheter i din kontakt med oss.

Du har rätt att bli informerad om dina rättigheter, oavsett vilket nationellt minoritetsspråk du talar och var du bor i Sverige. Du som bor i en kommun i ett förvaltningsområde har även rätt att kommunicera med oss på ditt språk i både tal och skrift.

Nationella minoriteter

Besöksinformation

Länsstyrelsen Västernorrland finns i Härnösand i två olika byggnader som ligger nära varandra, men på olika adresser. Kontakta gärna den du ska besöka. Då får du också reda på i vilken av byggnaderna personen tar emot dig. Under ditt besök har du alltid någon av våra medarbetare med dig. Vi tar emot dig vid receptionen och följer med ut efter mötet.

Huvudbyggnaden hittar du på Nybrogatan 15

Huvudbyggnaden har en obemannad reception. För att komma till den obemannade receptionen finns antingen några trappor eller en hiss. Trapporna är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Hissen är utrustad med relieftext på hissknapparna. I huvudbyggnadens reception finns en telefon som du kan använda för att kontakta den du söker. Här finns också möjlighet att sitta en stund medan du väntar på din kontakt eller om du bara vill vila.

Pumpbacken hittar du på Pumpbacksgatan 19

Receptionen i Pumpbacken ligger i entréplan och är bemannad kl. 8-16. Du anmäler ditt besök i receptionen. Din kontaktperson kommer sedan och hämtar dig. I receptionen finns möjlighet att sitta en stund medan du väntar på din kontakt eller om du bara vill vila.

Nybrogatan 15

Huvudbyggnaden har tre våningsplan. Korridorerna är breda och vi har tröskelfria dörrar. Hissens öppning är cirka 86 cm bred, har relieftext på hissknapparna och en röst i hissen talar om vilken våning du befinner dig på. Alla trappor är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Dörrar och dörrkarmar är mörkare än omgivande väggar.

På våning 1 och 2 finns en större toalett med armstöd på båda sidor av toalettstolen där en eldriven rullstol får plats.

I huvudbyggnadens Sessionssal finns hörslinga.

Pumpbacksgatan 19

Pumpbacken har fyra våningsplan. Korridorerna är breda och vi har tröskelfria dörrar. Hissens öppning är cirka 86 centimeter bred, har relieftext på hissknapparna och en röst i hissen talar om vilken våning du befinner dig på. Alla trappor är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Dörrar och dörrkarmar är mörkare än omgivande väggar.

I entréplan finns en större toalett med armstöd på båda sidor av toalettstolen där en eldriven rullstol får plats.

Hörslingor finns i mötesrummen Höga Kusten och Indalen.

Parkering Nybrogatan 15

Cirka 30 meter från entrén finns två skyltade parkeringar för personer med nedsatt rörelseförmåga. Från parkeringen går sedan en grusad gång till entrétrappan eller till rampen. Vid entrén finns en dörröppnare som du får aktivera så att bägge dörrarna öppnas.

Parkering Pumpbacksgatan 19

Parkering hittar du längs Pumpbacksgatan och Seminariegatan.

Länsstyrelsens parkeringsplatser

Från och med den 15 oktober 2018 införs digitala parkeringstillstånd på våra parkeringsplatser. För besökande finns det tillfälliga parkeringstillstånd i receptionen. Besökande kan kvittera ut dessa gratis för att lägga i sin bil. 

Kliver du av vid Riksbanken eller Kommunhuset på Nybrogatan är det cirka 200 meter till länsstyrelsen.

Åker du buss 58 kan du kliva av på Brunnshusgatan, alldeles före eller efter trafikljusen (beroende åt vilket håll du åker). Från Brunnshusgatans hållplats är det cirka 150 meter till Pumpbacken och cirka 180 meter till Huvudbyggnaden.

Förutom ledarhundar får inga pälsdjur vistas i våra lokaler.

Vi undviker också att ha växter som björkris, hyacinter och liljekonvaljer
eftersom många kan vara allergiska mot dem.

Vi avråder våra medarbetare att använda parfym eller starka dofter men kan
inte garantera att besökare är utan starka dofter.

Kontakta vår servicechef Mats Viklund på telefon 0611-34 93 26 eller skicka ett mejl till mats.viklund@lansstyrelsen.se.

Tips på förbättringar

Vi strävar efter att våra lokaler och vår information ska vara tillgängliga för så många som möjligt. Har du tips på förbättringar, kontakta oss via växeln på telefon 0611-34 90 00 eller skicka ett mejl till info.vasternorrland@lansstyrelsen.se.

Kontakt