Kontakta oss

Om du vill kontakta länsstyrelsen är du välkommen att besöka oss, skriva, ringa, faxa och skicka e-post.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet. Det innebär att det du skickar till oss via e-post, post eller fax blir en allmän handling. Vi registrerar allmänna handlingar och sparar dem i vårt diarium.

Som myndighet är vi skyldiga att lämna ut allmänna handlingar enligt offentlighetsprincipen om de inte omfattas av sekretess. Vi lämnar i första hand ut handlingar elektroniskt om det inte finns hinder enligt personuppgiftslagen.

Ring växeln

0611 - 34 90 00, öppen vardagar klockan 7.30 - 16.30.

Fax: 0611 - 34 93 72, vårt faxnummer går till centraldiariet som tar emot alla ärenden.

Skicka e-post

Ärenden som skickas via e-post ska gå till vår centrala e-postadress: vasternorrland@lansstyrelsen.se

OBS! Vi har en begränsning för inkommande e-post på 11,3 MB. Skickar du större filer än så rekommenderas Sprend (undantaget sekretessbelagda handlingar). Om du packar ihop filer, använd ZIP-format.

Skicka brev

Länsstyrelsen Västernorrland, 871 86 Härnösand.
Skriv ärendenummer om du har ett och vem av oss som brevet ska till.

Tillhör du en av Sveriges fem nationella minoriteter; judar, romer, sverigefinnar, samer och tornedalingar? Då har du stärkta rättigheter och möjligheter i din kontakt med oss.

Du har rätt att bli informerad om dina rättigheter, oavsett vilket nationellt minoritetsspråk du talar och var du bor i Sverige. Du som bor i en kommun i ett förvaltningsområde har även rätt att kommunicera med oss på ditt språk i både tal och skrift.

Nationella minoriteter

Helgdagar

Vi har stängt röda dagar och helgdagar samt julafton, nyårsafton, trettondagsafton, påskafton och midsommarafton.

Avvikande öppettider

Datum

Helgdag

Veckodag

Öppetid

1 januari

Nyårsdagen (röd dag)

Måndag

Stängt

5 januari

Trettondagsafton

Fredag

8 - 11.30

6 januari

Trettondagen (röd dag)

Torsdag

Stängt

13 april

Skärtorsdag

Torsdag

8 - 14

14 april

Långfredag

Fredag

Stängt

17 april

Annandag påsk

Måndag

Stängt

30 april

Klämdag

Måndag

8 - 11.30

1 maj

Första maj

Tisdag

Stängt

10 maj

Kristi himmelsfärds dag

Torsdag

Stängt

11 maj

Klämdag

Fredag

8 - 11.30

6 juni

Nationaldagen

Onsdag

Stängt

22 juni

Midsommarafton

Fredag

Stängt

2 november

Dag före Alla helgons dag

Fredag

8 - 11.30

24 december

Julafton

Måndag

Stängt

25 december

Juldagen

Tisdag

Stängt

26 december

Annandag jul

Onsdag

Stängt

Skicka brev

Länsstyrelsen Västernorrland
FE 211, 838 73 Frösön
(Märk fakturan med beställarens för- och efternamn).

Organisationsnummer 202100-2445

Bankgiro 5050-0644 

Övriga telefonnummer

Akuttelefonen är till för dig som vill nå länsstyrelsen i ett brådskande ärende, till exempel om björnar upplevs som närgångna eller om dina tamdjur angripits av rovdjur.

Har du frågor om jordbrukarstöden är du välkommen att ringa oss på vår servicetelefon mellan klockan 9.00 och 11.30.

Anmäl djur som far illa genom att ringa 0611-34 91 78. Öppet 9-12, måndag - fredag. Du väljer själv om du vill vara anonym. Du kan också anmäla via webben.

Du kan även faxa in en anmälan om djur som far illa på 0611-34 93 72.

Besöksinformation

Länsstyrelsen Västernorrland finns i Härnösand i två olika byggnader som ligger nära varandra, men på olika adresser. Kontakta gärna den du ska besöka. Då får du också reda på i vilken av byggnaderna personen tar emot dig. Under ditt besök har du alltid någon av våra medarbetare med dig. Vi tar emot dig vid receptionen och följer med ut efter mötet.

Huvudbyggnaden hittar du på Nybrogatan 15

Huvudbyggnaden har en obemannad reception. För att komma till den obemannade receptionen finns antingen några trappor eller en hiss. Trapporna är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Hissen är utrustad med relieftext på hissknapparna. I huvudbyggnadens reception finns en telefon som du kan använda för att kontakta den du söker. Här finns också möjlighet att sitta en stund medan du väntar på din kontakt eller om du bara vill vila.

Pumpbacken hittar du på Pumpbacksgatan 19

Receptionen i Pumpbacken ligger i entréplan och är bemannad kl. 8-16. Du anmäler ditt besök i receptionen. Din kontaktperson kommer sedan och hämtar dig. I receptionen finns möjlighet att sitta en stund medan du väntar på din kontakt eller om du bara vill vila.

Nybrogatan 15

Huvudbyggnaden har tre våningsplan. Korridorerna är breda och vi har tröskelfria dörrar. Hissens öppning är cirka 86 cm bred, har relieftext på hissknapparna och en röst i hissen talar om vilken våning du befinner dig på. Alla trappor är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Dörrar och dörrkarmar är mörkare än omgivande väggar.

På våning 1 och 2 finns en större toalett med armstöd på båda sidor av toalettstolen där en eldriven rullstol får plats.

I huvudbyggnadens Sessionssal finns hörslinga.

Pumpbacksgatan 19

Pumpbacken har fyra våningsplan. Korridorerna är breda och vi har tröskelfria dörrar. Hissens öppning är cirka 86 centimeter bred, har relieftext på hissknapparna och en röst i hissen talar om vilken våning du befinner dig på. Alla trappor är kontrastmarkerade så att personer med nedsatt syn enkelt kan se stegen. Dörrar och dörrkarmar är mörkare än omgivande väggar.

I entréplan finns en större toalett med armstöd på båda sidor av toalettstolen där en eldriven rullstol får plats.

Hörslingor finns i mötesrummen Höga Kusten och Indalen.

Parkering Nybrogatan 15

Cirka 30 meter från entrén finns två skyltade parkeringar för personer med nedsatt rörelseförmåga. Från parkeringen går sedan en grusad gång till entrétrappan eller till rampen. Vid entrén finns en dörröppnare som du får aktivera så att bägge dörrarna öppnas.

Parkering Pumpbacksgatan 19

Parkering hittar du längs Pumpbacksgatan och Seminariegatan.

Kliver du av vid Riksbanken eller Kommunhuset på Nybrogatan är det cirka 200 meter till länsstyrelsen.

Åker du buss 58 kan du kliva av på Brunnshusgatan, alldeles före eller efter trafikljusen (beroende åt vilket håll du åker). Från Brunnshusgatans hållplats är det cirka 150 meter till Pumpbacken och cirka 180 meter till Huvudbyggnaden.

Förutom ledarhundar får inga pälsdjur vistas i våra lokaler.

Vi undviker också att ha växter som björkris, hyacinter och liljekonvaljer
eftersom många kan vara allergiska mot dem.

Vi avråder våra medarbetare att använda parfym eller starka dofter men kan
inte garantera att besökare är utan starka dofter.

Kontakta vår servicechef Mats Viklund på telefon 0611-34 93 26 eller skicka ett mejl till mats.viklund@lansstyrelsen.se.

Tips på förbättringar

Vi strävar efter att våra lokaler och vår information ska vara tillgängliga för så många som möjligt. Har du tips på förbättringar, kontakta oss via växeln på telefon 0611-34 90 00 eller skicka ett mejl till info.vasternorrland@lansstyrelsen.se.

Kontakt