Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion i Ukraina följer länsstyrelsen utvecklingen. Vi är den högsta civila myndigheten i länet för totalförsvaret. Tillsammans är ett viktigt ord när det blir kris – vi arbetar tillsammans inom länsstyrelsen och vi arbetar tillsammans med andra aktörer, både i länet och nationellt.

KALENDER

Ett brudpars händer i närbild. En hand håller en brudbukett och vigselringen visas på den andra som hålls fram av partnern.

Om oss

Vill du och din partner gifta er på residenset?

Lördagen den 4 juni öppnar vi länsresidenset i Härnösand för drop in-vigslar. Landshövding Berit Högman blir er vigselförrättare. Fixa hindersprövningen och anmäl ert intresse!

Skylt med vägvisning till en vallokal.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

Utsikt från Stortorget ovanför Mannaminne.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2022-05-17

  Stort intresse för elektrifiering av tung trafik

  Den 22 april stängde utlysningen för Regionala elektrifieringspiloter. Stödet, som ska främja elektrifieringen av tung tra...
 • 2022-05-17

  Landshövdingens aktiviteter vecka 20-21

  Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.
 • 2022-05-16

  Välkommen till en händelserik dag i Jämtgaveln

  Lördagen den 28 maj bjuder Länsstyrelsen och Naturum Ånge in till en spännande aktivitetsdag i Jämtgavelns naturreservat. ...