Upplev länets vackra natur

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet, vill du ta del av utställningar vid naturum Höga Kusten eller bocka av vilka reservat du redan besökt i våra krysslistor? Vi har samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

KALENDER

 • 22 sep 2023 Klocka som ikon 14.00 - 16.30
  Fältvandring med fokus på dikor, vall och naturbete Följ med till Emmeli och Mats Edenmark som driver dikoproduktion och entreprenad på Gästa gård, söder om Sundsvall.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 sep 2023 Klocka som ikon 12.00 - 16.00
  Workshop Framtidsdialog - Länsstrategi för jämställdhet Välkommen att delta i en framtidsdialog där vi tillsammans, utifrån prioriterade områden, formulerar långsiktiga mål och skapar en gemensam bild och riktning.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 sep 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  Workshop för ägarskap och samhandling Välkommen till en workshop för att lägga grunden för det strategiska länsövergripande arbetet med särskilt fokus på hur vi tillsammans kan göra och följa tydliga framflyttningar för ökad jämställdhet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 sep 2023 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Utbildning om statliga ersättningar till kommuner Välkommen till en digital utbildningsdag tillsammans med Migrationsverkets enhet för statliga ersättningar.

  Anmäl dig här – senast 25 september

Miljö och vatten

Investeringsstöd från Klimatklivet

Har din organisation eller ditt företag en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan ni senast den 29 september ansöka om stöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Djur

Älgjakt 2023-2024

Just nu pågår älgjakten 2023-2024 i länet. Här hittar du information om jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till länsstyrelsen.

En hand håller ett betalkort över en kortterminal.

Bo och leva

Svara på enkät om grundläggande betaltjänster

Använder du kontanter, digital betalning eller både och? Betalar du räkningar på bank, i butik eller via dator? Hanterar du dagskassor? Delta gärna i vår enkät om grundläggande betaltjänster!

En mås står på en sten ute i vattnet.

Miljö och vatten

Aktuell information om läget vid havet och kusten

Undrar du vad du ska göra om du ser algblomning, död säl, döda eller sjuka fåglar eller fiskar vid kusten? Informationscentralen för Bottniska viken har svaren och aktuell info om läget.

Om oss

Tyck till om förvaltningsplan för världsarvet Höga Kusten

Länsstyrelsen Västernorrland och Forststyrelsen i Finland arbetar med den första gemensamma förvaltningsplanen för världsarvet Höga Kusten och Kvarkens skärgård. Vi vill gärna ha dina synpunkter!

Gata med villor i olika färger, träd och blommande buskar.

Miljö och vatten

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Äger och bor du i ett småhus som värms upp med gas eller el? Då kan du ansöka om bidrag för att kunna genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

NYHETER

 • 2023-09-20

  Ny rapport jämför arbetsvillkoren mellan kvinno- och mansdominerade yrken i 224 kommuner och 16 regioner

  En ny rapport som flera länsstyrelser ligger bakom visar bland annat att sjukfrånvaron är högre, deltid är vanligare och att arbete på kvällar och helger är vanligare i de kvinnodominerande yrkesgrupperna. Dessutom är antalet medarbetare per chef högre i de kvinnodominerande yrkesgrupperna. De ojämställda arbetsvillkoren är viktiga faktorer bakom kvinnors sämre ekonomi och hälsa och arbetet med dessa behöver prioriteras.
 • 2023-09-18

  Nu är det möjligt att söka stöd från Klimatklivet

  18 september öppnar Klimatklivet återigen för nya ansökningar om stöd för investeringar som minskar klimatutsläppen. Antal...
 • 2023-09-15

  Ny webbplats samlar aktiviteter inom livsmedelsproduktion

  Nu finns en ny webbplats som samlar information och aktiviteter om lantbruk och livsmedelsproduktion. Det är en av flera d...
 • 2023-09-15

  Skuleskogens nya väg till entré syd öppnas

  Arbetet med den nya vägen till Entré syd vid Skuleskogens nationalpark är färdigt och nu öppnar den för allmänheten. – Vi...

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss