Information om coronaviruset - covid-19

Här hittar du länkar till uppdaterad och bekräftad information om coronapandemin och sjukdomen covid-19.

 

Here you find links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in English and other languages.

 

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige är mycket hög. Covid-19 är deklarerat som en pandemi av världshälsoorganisationen WHO.

Sidan uppdaterades 7 augusti klockan 9.15.

Allmän smittspridning i Västerbotten

Allmän smittspridning råder i hela Västerbotten. Det innebär att du riskerar att utsättas för smitta oavsett var du befinner dig i länet.

Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen:

Så minskar vi smittspridningen - Folkhälsomyndighetens rekommendationer på Krisinformations webbplatslänk till annan webbplats

Lämna prov för covid-19

Region Västerbotten provtar för covid-19. Om du tror att du har covid-19 och vill lämna prov kan du antingen hämta ett provtagningskit för egen provtagning eller kontakta din hälsocentral eller sjukstuga.

Lämna prov för covid-19 på Region Västerbottens webbplatslänk till annan webbplats

Var källkritisk

Det är viktigt att du agerar utifrån korrekt och saklig information. Var källkritisk och sprid inte falsk information.

Att tänka på när du bedömer information på Myndigheten för samhällskydd och beredskaps webbplatslänk till annan webbplats

Sök information på myndigheternas webbplatser

Kan du inte själv hitta information via webben kan du ringa 113 13, Sveriges nationella informationsnummer vid olyckor och kriser. Hit kan du till exempel vända dig om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.

Information in other languages

Tillgänglighetsanpassad information

Det här gör Länsstyrelsen

Vi arbetar tillsammans med länets aktörer för att på lång sikt skapa uthållighet i samhället.

Länsstyrelsen Västerbotten arbetar i egen krisorganinsation med anledning av coronaviruset. Vi har regelbundet regional samverkan med berörda aktörer i länet och avstämningar med Region Västerbotten. Länsstyrelsen deltar även i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSBlänk till annan webbplats) nationella samverkansforum.

Länsstyrelsens arbete och uppdrag med anledning av covid-19

Kontakt