Kommentarsregler för Länsstyrelsen Västerbottens sociala medier

Vi använder sociala medier för att berätta om vad vi gör, ge en bättre service och för att kommunicera aktuella händelser eller aktiviteter. Här kan du ta del av de regler som gäller för att delta i våra sociala medier.

Vi välkomnar engagemang och kommentarer i våra sociala medier. Vi som bevakar och svarar är oftast kommunikatörer som vid behov tar kontakt med sakkunniga på Länsstyrelsen för att få svar på frågor.

Alla inlägg, kommentarer och privata meddelanden som du skickar till våra sidor i sociala medier blir allmän handling. När sidan inte bemannas stänger vi möjligheten till att kommentera. Kontakt hänvisas då till vasterbotten@lansstyrelsen.se.

I våra sociala medier gäller följande regler:

 1. Håll en god ton i all kommunikation. Kränkningar är inte tillåtna och vi kommer att ta bort kommentarer som anses kränkande, stötande eller strider mot svensk lag.

  Vi raderar kommentarer som innehåller:
  - hat mot minoriteter, till exempel etniska och religiösa minoriteter, HBTQ-personer eller människor med olika former av funktionsnedsättning,
  - olika former av rasism och främlingsfientlighet,
  - kränkningar,
  - hot,
  - personangrepp.

  Ser du ett inlägg som är kränkande i våra sociala medier, rapportera det gärna till oss och till utgivaren för det sociala mediet.
 2. Håll dig till ämnet. Kommentarer ska hålla sig till ämnet som inlägget handlar om. Kommentarer som inte håller sig till ämnet kommer tas bort
 3. Hänvisa till källan och sprid inte falsk information.
  Vi tillåter inte att du postar spekulationer och missvisande information. Använd källhänvisningar om du gör ett påstående, se till att länkar kommer från bekräftade och betrodda källor. Om du hävdar fakta och inte kan visa var informationen kommer ifrån kan din kommentar komma att raderas.
  Vi uppmanar dig att vara källkritisk.
 4. Debattera, kampanja och spamma inte hos oss. Det är självklart accepterat att uttrycka politiska åsikter. Länsstyrelsens plattformar är inte till för att kampanja sak- och partipolitik, kommersiella produkter eller evenemang. Vi tillåter inte heller upprepade kommentarer med samma eller liknande innehåll, oavsett om det handlar om länkar, kommentarer, emojis, bilder och/eller videor.
 5. Dela inte personuppgifter eller innehåll som är skyddat av sekretess. Länsstyrelsen följer sekretesslagstiftningen och dataskyddsförordningen. Känsliga personuppgifter eller sekretesskyddat innehåll får inte publiceras.
 6. Var så tydlig och saklig du kan i din kommentar. Kommentarer som endast uttrycker missnöje utan förklaring kommer att raderas.

Användare som bryter mot våra regler kan komma att blockeras. Efter tre påminnelser om att inte hålla sig till sakfrågor blockerar vi under 6 månader.

Kontakt