Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort tack till alla som arbetat med rösträkningen

Rösträknarna Gunwor Olsson och Susanne Liinanki med landshövding Helene Hellmark Knutsson under kontrollräkningen av rösterna i Tre Laxar.

Rösträknarna Gunwor Olsson och Susanne Liinanki med landshövding Helene Hellmark Knutsson under kontrollräkningen av rösterna hos Länsstyrelsen.

Nu är alla länsstyrelser klara med den slutgiltiga rösträkningen och valresultatet är fastställt av Valmyndigheten i valet till Europaparlamentet. Landshövding Helene Hellmark Knutsson tackar alla som arbetat med valet och rösträkningen i Västerbottens län för deras viktiga insats.

50 valarbetare har under fyra dagar räknat länets 113 092 röster. Ungefär hälften av rösträknarna är internt rekryterad personal och hälften är externa personer, till exempel pensionärer som tidigare arbetat på Länsstyrelsen.

Vi gör många viktiga saker här på Länsstyrelsen, men det här är ett av de viktigaste uppdragen vi har. Att säkerställa att valet går rätt och riktigt till och att alla röster räknas handlar om att säkerställa vår demokrati och våra fria allmänna val. Jag är otroligt tacksam för alla som ställer upp och arbetar för att vårt demokratiska system ska fungera och ha hög trovärdighet. Det är oerhört värdefullt och mitt varmaste tack går till er, säger landshövding Helene Hellmark Knutsson.

Det slutgiltiga resultatet hittar du hos Valmyndigheten:

val.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss