Aktuella vädervarningar i Västerbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Bjurholms kommun drabbat av IT-attack

Bjurholms kommun har blivit utsatt för en IT-attack som har en stark påverkan på kommunens interna system och mejlfunktion. Kommunens webbplats ligger nere.

Uppdaterad 2024-05-17 klockan 15.25:

Bjurholms kommun är fortsatt påverkade av den IT-attack som de utsattes för den 13 maj. Kommunens personal arbetar för att lösa problemen och internet fungerar igen för allmänheten.

Du når kommunanställda på Bjurholms kommun genom att ringa växeln på 0932 -140 00.

Följ Bjurholms kommuns sociala medier för fortsatta uppdateringar om läget.

Publicerad 2024-05-13 klockan 16.30:

Bjurholms kommun har blivit utsatt för en IT-attack. De kan i nuläget inte uttala sig om skadans omfattning. Det Bjurholms kommun vet för närvarande är att de har en stark påverkan på kommunens interna system samt en viss påverkan på kommunens bredband.

För de medborgare i Bjurholms kommun som har bredband via fiber kommer detta att sluta fungera inom kort. Detta påverkar inte kabel-TV.

Bjurholms kommuns webbplats ligger nere och det gäller även mejlfunktionen. Det går därför inte att mejla någon kommunanställd för närvarande.

Vid brådskande ärenden ring växeln på 0932 -140 00.

Bjurholms kommun har gått upp i stabsläge. Det pågår ett aktivt arbete och de uppdaterar med vidare information så snart de vet mer.

Information sker via media och kommunens sociala medier:

Bjurholms kommun Länk till annan webbplats.

Kontakt Bjurholms kommun

Jimmy Johansson, kommunchef

Telefon: 0932-140 01

Länsstyrelsens roll

Länsstyrelsen Västerbotten håller kontakt med Bjurholms kommun och bistår med detta utskick till media. Det gör vi inom ramen för vår överenskommelse om samverkan före, under och efter samhällsstörningar i Västerbottens län.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss