Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturvetare vill helst jobba på en länsstyrelse!

En man och en kvinna.

Frida Sandén, biträdande chef på miljöenheten och Stefan Lööf, HR-chef på Länsstyrelsen Västerbotten.

För andra året i rad har fackförbundet Naturvetarnas medlemmar rankat länsstyrelserna som den arbetsgivare de helst vill jobba hos. Dessutom rankas vi som den mest hållbara arbetsgivaren.

Vi är särskilt glada för utnämningen eftersom det även är studenter som varit med och röstat fram länsstyrelserna. Här i norr står länsstyrelserna inför en spännande framtid med många företagsetableringar för att klara den gröna omställningen. I det arbetet kommer dagens studenter spela en viktig roll för att vi ska ha rätt kompetens för att utföra våra uppdrag inom till exempel prövning, även på sikt, säger biträdande enhetschef miljöenheten, Frida Sandén.

Naturvetarbarometern är en stor enkätundersökning som fackförbundet Naturvetarna gör varje år. Omkring 6 000 medlemmar och studenter har svarat på vad som gör en arbetsgivare attraktiv, men även klassat vilka företag och organisationer de helst vill arbeta hos. Liksom förra året kom länsstyrelserna på första plats och utsågs till ”den mest attraktiva arbetsgivaren 2023” bland naturvetare.

Det är fantastiskt roligt att vi vinner igen! Att vi dessutom rankas som den mest hållbara arbetsgivaren är ett väldigt fint betyg på hur viktigt vårt uppdrag är. Vi behöver naturvetare inom många av våra verksamhetsområden och är glada över att de vill arbeta hos oss, säger Stefan Lööf, HR-chef på Länsstyrelsen Västerbotten.

Undersökningen visar även att länsstyrelserna uppfattas som:
▪ den mest hållbara arbetsgivaren
▪ den mest attraktiva arbetsgivaren bland kvinnor
▪ den mest attraktiva arbetsgivaren inom miljösektorn
▪ den mest attraktiva arbetsgivaren inom bioproduktion.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss