Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Besök de nya utställningarna på naturum Vindelfjällen i sommar

Utställningslokal med uppstoppade djur och informationsskyltar.

Del av utställningen i Hemavan.

Se de nya utställningarna, följ med ut på guidad tur, lyssna på föredrag och var med på andra roliga aktiviteter för både stora och små. Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs och Hemavan har öppet hela sommaren.

På naturum får du lära dig mer om djur, natur och kultur i Vindelfjällen. Vi ger tips inför vandringsturen och ordnar guidade turer upp mot fjällen, ner i grottor och i den blommande fjällbotaniska trädgården i Hemavan.

De nya utställningarna handlar om friluftsliv, djur och natur, Vindelfjällens historia, samiska traditioner och hur det är att jobba med renskötsel i området idag. För barnen finns nya äventyrsstigar i närheten av naturum.

Program, öppettider och mer information

Naturum Vindelfjällen Ammarnäs Länk till annan webbplats.

Naturum Vindelfjällen Hemavan Länk till annan webbplats.

Det här är naturum

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs och Hemavan fungerar som en port till storslagna Vindelfjällens naturreservat, som sträcker sig över 550 000 hektar med dramatiska fjäll, dalgångar, klara sjöar och fjällnära skogar.

Vårt mål är att väcka besökarens intresse för naturen och att vara den självklara platsen för mötet med människor som vill veta mer om natur, kultur och friluftsliv. I mars 2023 invigdes våra ombyggda lokaler med nya utställningar.

Kontakt

Naturum Vindelfjällen Ammarnäs
070-368 01 65
naturum.ammarnas@lansstyrelsen.se

Naturum Vindelfjällen Hemavan
073-082 71 44
naturum.hemavan@lansstyrelsen.se

Kontakt

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss