Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Har du en bra idé? Sök SKAPA-priset!

Stiftelsen SKAPA söker årets uppfinnare och innovatör. Unga personer, upp till 30 år, tävlar också om SKAPA-talang för unga innovatörer. Nu är det dags att söka.

Det finns tre priser att tävla om:

  • SKAPA-priset är ett pris på 500 000 som delas ut till den person som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande, kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter.
  • SKAPA-talang för unga innovatörer är ett pris som delas ut till tre vinnare med 150 000, 75 000 och 25 000 kr.
  • SKAPA-förebild, för hjältarna bakom kulissen är ett pris på 100 000 kr som är initierat av Lasse Tenerz och Bertil Hök och delas ut till minne av Leffe Smith.

Prisutdelning i länet

Respektive länsvinnare i Västerbotten får dessutom 10 000 kr. Prisutdelning kommer hållas i länsresidenset med landshövding Helen Hellmark Knutsson. I ett andra skede genomförs en nationell prisutdelning.

Först länsurval

Urvalsprocess sker i två steg. Först väljer en länsjury, som satts samman av Länsstyrelsen Västerbotten, en kandidat till vardera SKAPA-priset och SKAPA-talang för unga innovatörer. I nästa steg tar den nationella juryn, som utgörs av styrelsen för Stiftelsen SKAPA, fram den eller de finalister som gjort de mest förtjänstfulla insatserna i landet gällande kreativt nyskapande av produkter och tjänster.

Mer information och anmälan finner du på Skapas webbplats:

www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats.

Ansök senast 31 maj.

Kontakt