Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu invigs nya naturum Vindelfjällen

Fisk i trä som ingår i utställningen.

Landshövding Helene Hellmark Knutsson inviger nya utställningar på naturum Vindelfjällen i Ammarnäs och Hemavan den 4 och 5 mars.

Vi är stolta och glada över nya naturum Vindelfjällen. Det är ett fint besöksmål och en given plats för alla som vill veta mer om området och planera sin tur efter Vindelfjällens skid- och vandringsleder, säger Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten.

Efter ett par år av renoveringar öppnar naturum Vindelfjällen igen till sportlovsveckan. De nya utställningarna handlar om friluftsliv, djur och natur, Vindelfjällens historia, samiska traditioner och hur det är att jobba med renskötsel i området idag.

Det personliga mötet och personalen är bland det viktigare med naturum. I de ombyggda lokalerna är entréer och receptioner byggda så personalen på ett enkelt sätt ska kunna visa kartor och tipsa om turer. Stora kartreliefer med leder, stugor och intressanta utflyktsmål ger en naturlig plats att samlas runt vid planeringen av fjällrutten. Ett större utbud av kartor, utrustning och souvenirer ryms i de nya butikerna.

Tider

Hemavan: lördag 4 mars 10.00–13.00. Tal och invigningsceremoni 11.00.

Ammarnäs: söndag 5 mars 10.00–13.00. Tal och invigningsceremoni 11.00.

Plats

Naturum i Hemavan Länk till annan webbplats.

Naturum i Ammarnäs Länk till annan webbplats.

Det här är naturum

Naturum i Ammarnäs och Hemavan är besökscentrum för Vindelfjällens naturreservat och har lockat besökare sen 1984. Vårt mål är att väcka besökarens intresse för naturen och att vara den självklara platsen för mötet med människor som vill veta mer om natur, kultur och friluftsliv.

Mer om naturum och invigningarna på vindelfjallen.se Länk till annan webbplats.

Ladda ner pressbilder

Pressbilder från de nya utställningarna Länk till annan webbplats.

Fritt att publicera för medier. Fotograf: Frida Björkelid

Kontakt