Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Beredskap och lokal mat i fokus under Krisberedskapsveckan

Person som håller i en knippe morötter

Den lokala livsmedelsproduktionen bidrar till att vi blir mindre sårbara vid en kris i samhället

Temakväll kring lokal matproduktion i Vilhelmina, öppet hus hos räddningstjänsten i Skellefteå, Inlandsmässa i Dorotea och Beredskapsdag i Umeå centrum. Under Krisberedskapsveckan 26 september–2 oktober pågår olika aktiviteter i länet som syftar till att stärka var och ens beredskap.

Den 26 september–2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. En nationell aktivitet som visar hur man kan hantera sin vardag vid exempelvis varubrist, energibrist eller långa elavbrott. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, leder kampanjen och årets tema är mat.

"Fler personer behöver skaffa sig en hemberedskap för en vecka. I år fokuserar vi lite extra på den lokala livsmedelsproduktionens roll i vår beredskap. En stor del av maten vi äter är importerad. Den lokala livsmedelsproduktionen bidrar till att vi blir mindre sårbara vid en kris i samhället", säger Magnus Hansson, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen Västerbotten.

Se listan över aktiviteter i länet under Krisberedskapsveckan

Kontakt