Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Premiär för Skärpt läge – länsstyrelsernas podd om civilt försvar

Skärpt läge

Skärpt läge – det civila försvarets återkomst och din roll i Sveriges beredskap. Det är namnet på länsstyrelsernas nya podd om civilt försvar. I det första avsnittet vrider och vänder komikern Mikael Tornving och Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, på ett aktuellt ämne – försvarsvilja.

Uppbyggnaden av ett modernt totalförsvar är just nu ett återkommande ämne i samhällsdebatten. Diskussionerna handlar till stor del om den militära delen av totalförsvaret. Landets 21 länsstyrelser vill nu belysa vad den civila delen av totalförsvaret är. De har därför gjort gemensam sak, i form av podden Skärpt läge.

Podden gör nedslag i delar av samhället som utgör dagens civila försvar. Men framför allt ska Skärpt läge att ge utrymme för diskussioner om hur det civila försvaret byggs upp på bästa sätt.

I det första poddavsnittet, som släpptes 1 juli, ”Vad är du beredd att försvara?” diskuterar Mikael Tornving, komiker och reservofficer, och Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, hur de ser på begreppet försvarsvilja och hur det kan ta sig uttryck i det civila försvaret.

Det första avsnittet går att lyssna på där poddar finns.

Under sommaren och hösten kommer länsstyrelserna att publicera fler avsnitt av Skärpt läge.

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" Länk till annan webbplats.

Kontakt