Vind i kombination med snöfall i Västerbottens länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen

Länsstyrelsen Västerbottens länsvapen

Magnus Hansson blir ny beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen Västerbotten. Magnus tillträder den 1 mars och kommer närmast från en tjänst som tillväxt- och säkerhetschef vid Robertsfors kommun.

Magnus Hansson har en bred bakgrund som bland annat innehåller arbete som lärare, rektor och projektledare. Han har också arbetet åt Securitas och med säkerhetsfrågor inom flera organisationer.

– Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare vid Samhällsskydd och beredskap få arbeta med och vidareutveckla dessa frågor ur ett länsövergripande men också nationellt perspektiv. Jag är ödmjuk inför uppdraget men också mycket stolt att få chansen att representera Länsstyrelsen i Västerbotten i dessa viktiga frågor. Vi behöver hela tiden se över och stärka vår förmåga att hantera störningar i samhället, i samverkan med andra aktörer, säger Magnus Hansson.

– Jag är oerhört glad att vi kunnat knyta Magnus Hansson till oss som ny beredskaps­direktör. Med hans långa erfarenhet, kommunala bakgrund och inte minst hans personliga egenskaper kommer han att betyda oerhört mycket i arbetet med samhällsskydd och beredskap i och för vårt län. I en synnerligen viktig position, dessutom, säger Lars Lustig, länsråd.

För mer information

Magnus Hansson
Tillträdande beredskapsdirektör
Länsstyrelsen Västerbotten
070-543 48 53
magnus.h.hansson@lansstyrelsen.se

Kontakt