Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ackreditering: Kronprinsessparet besöker Västerbottens län 1–2 september

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel. Juni 2020. Foto: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna.

Kronprinsessparet besöker Lycksele den 1 september och Umeå och Skellefteå den 2 september. Media har möjlighet att följa Kronprinsessparet vid alla besöksmål och programpunkter under förutsättning att avstånd kan hållas och täta gruppbildningar kan undvikas.

Föranmälan i form av en ackreditering krävs. Efter genomförd ackreditering skickas ett mer detaljerat mediaprogram ut till de medier som kommer att medverka.

Du ansöker om ackreditering genom att fylla i formuläret på denna sida. Ansökan ska senast ske fredag den 27 augusti.

Besöket i Västerbotten är ett led Kungafamiljens pågående besök i alla Sveriges län för att under pågående covid-19-pandemi visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer samt ingjuta tillförsikt och framtidstro.

Program för dagen

Kronprinsessparet inleder vistelsen i Västerbotten med att närvara vid Sametingets öppnande för mandatperiod 2021–2025 i Lycksele onsdag den 1 september.

Programmet i Umeå består bland annat av ett besök vid Stadsmissionen, möten med representanter för smittskyddet vid Region Västerbotten och gymnasieungdomar vid Maja Beskowskolan samt dialog med krögare.

I Skellefteå är pandemins påverkan på kulturutövare och företag i fokus. Under eftermiddagen i Skellefteå besöker Kronprinsessparet Kulturhuset Sara samt Northvolt.

Samtliga besök genomförs under former anpassade efter den pågående pandemin och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Anmäl ackreditering

För mer information kontakta:

Jörgen Boman
Kommunikationschef
Länsstyrelsen Västerbotten
070-669 00 10
jorgen.boman@lansstyrelsen

Marie Enoksson
Kommunikatör
Sametinget
0980-780 42
marie.enoksson@sametinget.se


Ulrika Näsholm
Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
08-402 6000
press@royalcourt.se

Kontakt