Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövding Helene Hellmark Knutsson lanserar podd

Landshövding Helene Hellmark Knutsson

I podden Nya perspektiv samtalar Helene Hellmark Knutsson med människor hon möter inom ramen för sitt uppdrag som landshövding i Västerbotten.

Syftet med podden är att synliggöra människor som besöker, eller lever och verkar i länet. Carolina Klüft, friidrottsstjärnan som numera arbetar för att barn ska få möjlighet till en mer aktiv fritid, är poddens första gäst.

Det första avsnittet, som spelades in i samband med Generation Peps och Carolina Klüfts besök i Sävar i höst, släpps på torsdag den 19 november.

Podden ska ge perspektiv på aktuella frågor men också bidra till att komplettera bilden av Västerbotten.

Nya perspektiv fungerar också som ett slags öppet lärande för Helene Hellmark Knutsson, som är ny i rollen som landshövding sedan i augusti.

- Nya perspektiv ska också våga utmana vår självbild, ta upp obekväma sanningar och vända på perspektiven stad och land, säger Helene Hellmark Knutsson.

De erfarenheter och berättelser som gästerna har med sig, och som landshövdingen får ta del av i jobbet, blir på det här sättet tillgängliga för fler.

Varje avsnitt är cirka 30 minuter långt och avslutas med att gästen berättar om sitt starkaste minne av, eller association till Västerbotten.

- Det var just i Umeå som jag fick resa mig igen, säger Carolina Klüft, när hon erinrar sig hur hon mådde efter beslutet att inte vara med i OS 2012.

Nya perspektiv finns tillgänglig via Länsstyrelsens externa webbplats och sociala medier.

Direktlänk:

https://soundcloud.com/user-750105562/nya-perspektiv-del-1-landshovding-helene-hellmark-knutsson-moter-carolina-kluftlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information kontakta:

Helene Hellmark Knutsson
Landshövding Västerbotten

Jörgen Boman
Kommunikationschef
Länsstyrelsen Västerbotten
070-669 00 10
jorgen.boman@lansstyrelsen.se

Kontakt