Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Helene Hellmark Knutsson ny landshövding i Västerbotten

På bilden Helene Hellmark Knutsson (till vänster) tillsammans med civilminister Lena Micko vid utnämningen.

På bilden Helene Hellmark Knutsson (till vänster) tillsammans med civilminister Lena Micko vid utnämningen. Foto: Jonas Lannering/Regeringskansliet

Regeringen har utsett Helene Hellmark Knutsson till ny landshövding i Västerbottens län.

– Helene Hellmark Knutsson är en mycket erfaren politiker och ledare. Hennes kompetens och erfarenhet, inte minst inom högre utbildning, kommer att bidra till utvecklingen av Länsstyrelsen i Västerbottens län och till utvecklingen av länet, säger civilminister Lena Micko.

Helene Hellmark Knutsson är född 1969. Hon är riksdagsledamot för Socialdemokraterna och vice ordf. i näringsutskottet. Mellan åren 2014 och 2019 var Hellmark Knutsson minister för högre utbildning och forskning. Dessförinnan var Hellmark Knutsson bland annat landstingsråd i Stockholms läns landsting och kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Helene Hellmark Knutsson tillträder den 1 augusti och har av regeringen fått ett förordnande som sträcker sig fram till 31 juli 2026.

– Vi hälsar Helene Hellmark Knutsson varmt välkommen till Västerbotten och Länsstyrelsen. Med sina goda kunskaper och erfarenheter av politiskt arbete på kommunal, regional, och nationell nivå blir Helene en stor tillgång för vårt län och vår myndighet, säger vikarierande landshövding Lars Lustig.

För mer information kontakta:

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-057 23 36

Jörgen Boman
Kommunikationschef
Länsstyrelsen Västerbotten
Telefon 070-669 00 10
jorgen.boman@lansstyrelsen.se

Kontakt