Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Äldre får tips i brevlådan för att hålla ut

Coronapandemin påverkar oss alla. Kanske särskilt de som är äldre och därmed ingår i riskgrupp. Många äldre har under våren varit tvungna att förändra sin vardag, är hemma mer än vanligt och är kanske oroliga för sin egen eller närståendes hälsa. Region Västerbotten, Svenska kyrkan och Länsstyrelsen Västerbotten gör nu ett särskilt utskick för att tacka för deras insats och ge råd som kan göra det enklare att fortsätta hålla ut.

–De senaste månaderna har varit en tuff period för många, särskilt de äldre som kan känna sig mer isolerade och ensamma. Det är viktigt att man tar hand om sig själv och i broschyren ger vi några råd om vad man själv kan göra för att ha en bra vardag trots den situation vi befinner oss i, säger Malin Åberg, kommunikationsdirektör Region Västerbotten

–Det kan vara särskilt svårt att inte kunna vara fysiskt nära familj och närstående. Men det går att vara nära på andra sätt – hålla kontakten är otroligt viktigt för hur man mår, säger Lena Lindström, Svenska kyrkan.

–Länets krisberedskapsaktörer samverkar i hanteringen av coronapandemin. Vi, myndigheter, kommuner och trossamfund, arbetar tillsammans för att bromsa smittan i Västerbotten. Vi arbetar intensivt för att nå ut med information om hur västerbottningarna ska agera i rådande läge, säger Jörgen Boman, kommunikationschef Länsstyrelsen Västerbotten.

Broschyren innehåller tips och råd samt viktiga telefonnummer som kan vara bra att ha under pandemin. Broschyren skickas till alla hushåll där någon 70 år eller äldre bor. Broschyren finns på svenska, finska, samiska och meänkieli.

Broschyren för nedladdning

Tyvärr har tryckfelsnisse varit framme. Telefonnumret till Bjurholms kommun är 0932- 140 00 och telefonnumret till Vilhelmina kommun är 0940–140 00.

Mer information

Malin Åberg
kommunikationsdirektör
Region Västerbotten
Skicka e-post till Malin Åberg
Telefon 070-240 91 55

Alexandra Nyman
kommunikatör
Luleå Stift
Skicka e-post till Alexandra Nyman
Telefon 070-377 29 52

Jörgen Boman
kommunikationschef
Länsstyrelsen Västerbotten
Skicka e-post till Jörgen Boman
Telefon 070-669 00 10

Kontakt