Publiceringsdatum: 9 mars 2020

Senast uppdaterad: måndag 9 mars, 16.08

Region Västerbotten undersöker konsekvenser av karantän för vårdpersonal

Region Västerbotten undersöker konsekvenser av att försätta vårdpersonal som varit i områden med pågående smittspridning av coronavirus eller varit i kontakt med en person som är smittad i karantän. Regionen har beslutat att göra en riskanalys för verksamheten samt samverkar med kommunerna kring ett eventuellt karantänsförfarande via Länsstyrelsen.

Mot bakgrund av detta har Länsstyrelsen genomfört en extrainsatt samverkanskonferens idag måndag klockan 13.00 där länets aktörer fått ta del av information från Region Västerbotten. Länets kommuner ska nu beskriva och belysa konsekvenser vid karantän av personal inom vård- och omsorg. Dessa uppgifter redovisas i samband med att den samlade lägesbilden blir offentlig på onsdag 11 mars (efter avlutad regional samverkanskonferens). 

På onsdag den 11 mars klockan 11.00 genomförs den andra regionala samverkanskonferensen i Västerbotten med anledning av covid 19. Efter avslutat möte kommer Länsstyrelsen sammanfatta nuläge, regional lägesbild samt budskap och rekommendationer i ett pressmeddelande.

Fortfarande är den viktigaste åtgärden att om man varit i ett riskområde och får symtom som feber, hosta eller andningsbesvär ska man stanna hemma och kontakta 1177länk till annan webbplats.

Kontakt