Publiceringsdatum: 6 november 2019

Senast uppdaterad: onsdag 6 november, 17.44

"Vi sänker staketen att ta kontakt med varandra"

Speed-dating mellan generaldirektörer och kommunernas högst beslutande politiker och tjänstemän. Årets Myndighetsdagar gav mersmak hos samtliga deltagare.

Under två dagar har Länsstyrelsen i Norrbotten och Västerbotten anordnat ett högnivåmöte där företrädare för de statliga myndigheterna träffar kommunalråd, oppositionsråd och kommunchefer från kommunerna i Norrbotten och Västerbotten.

För andra året i rad arrangeras Myndighetsdagarna och är ett initiativ av landshövdingarna i Norrbotten och Västerbotten.
Ämnen som framtidens infrastruktur, utbildning för framtiden och ungas framtid har diskuterats.
Nytt för i år är att föreläsningarna har varvats med så kallad speed-dating där kommunpolitiker får en möjlighet att på tu man hand sitta ned och diskutera kommunfrågor som rör respektive kommun.

— Myndighetsdagarna är en viktig och uppskattad arena för dialog mellan nationella och regionala statliga myndigheter och kommuner och regioner i Norrbotten och Västerbotten. Vi kan kalla oss äktenskapsmäklare i detta sammanhang, säger Magdalena Andersson landshövding i Västerbotten.

—Tillsammans med kommuner och myndigheter kan vi ha spännande diskussioner om utmaningar men också om möjligheter för de nordligaste länen, säger Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbotten.

En av de generaldirektörer som deltog på konferensen var Dan Sjöblom, Post- och telestyrelsen.

— Att från myndighetens sida få möjlighet att berätta om sin verksamhet för så många på en och samma gång är jättebra men även att få möjligheten, som Myndighetsdagarna ger, att träffas i mindre grupper och få tid att prata med varandra. På det här sättet sänker vi staketen att ta kontakt med varandra, summerar han efter den två dagar långa konferensen.

Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten tillsammans med Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbotten under Myndighetsdagarna 2019.

Kontakt