Publiceringsdatum: 17 oktober 2019

Senast uppdaterad: torsdag 17 oktober, 13.12

Regional träff om biodrivmedel och laddning av elfordon

I Västerbotten är det glest mellan publika laddstolpar och stationer som tillhandahåller biodrivmedel som HVO och vätgas. Hur ska länet kunna bli bättre och vad är det som krävs? Det är temat för en träff i Lycksele med branschorganisationer, forskare, politiker och tjänstemän.

Det är projektet Fossilfria transporter i norr som arrangerar träffen som en del i arbetet med den regionala planen för infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel. Tanken är att kommuner och branschorganisationer ska diskutera förväntningar och förhoppningar på utvecklingen, men även vilken roll som de själva spelar och vilka förutsättningarna är. Vad kan man göra som en liten kommun, och finns det ens tillräckligt med biodrivmedel att tillgå?

Medverkar på träffen gör ett tjugotal representanter för åkeriföretag, bränslebolag och energibolag. Dessutom medverkar kommunalråd och kommunchefer från en rad kommuner, både från kust och inland, samt Umeå universitet, Länsstyrelsen Västerbotten, Biofuel Region och Energikontor Norr.

Moderator är Staffan Ling, klimatambassadör på Länsstyrelsen Västerbotten.

Plats: Hotell Lappland i Lycksele

Tid: Den 22 oktober, kl 9 - 15.30

Media är välkomna att besöka träffen och ställa frågor till deltagarna under pauserna.

För mer information, kontakta Johan Edqvist, projektledare på Fossilfria transporter i norr. Tel 072-220 68 75.

Kontakt