Publiceringsdatum: 23 januari 2019

Senast uppdaterad: onsdag 23 januari, 09.35

Planera för trästäder - Trästad på Grand

För en hållbar utveckling är ny kunskap, goda exempel och nya initiativ viktigt och det är just det som föreningen Trästads årliga seminarium 2019 handlar om.

Årets tema - Planera för trästäder - inringar många av de utmaningar men också möjligheter som finns för att möta behovet av att bygga men att samtidigt göra det med så liten klimatpåverkan som möjligt. Under dagen gör vi nedslag i politiken, i planeringen och i ambitionen att bli det första fossilfria välfärdslandet.

Moderator för dagen är Maria Wetterstrand, VD Miltton Purpose och tidigare språkrör för Miljöpartiet.

Föreningen Trästads ordförande är Magdalena Andersson, landshövding i Västerbottens län. Hon hälsar välkommen till seminariet tillsammans med arkitekt Jessica Becker, koordinator i föreningen Trästad. Trästad är en ideell förening, utan vinstsyfte och en regeringssatsning finansierad av staten. Vi räknar givetvis med mycket folk och ett stort kunskapsdelande.

När: Torsdag 24 januari 2019
Registrering från 09:00
Program 09:30 - 14:30

Var: Grand Hôtel, Stockholm
Ingång via huvudentrén, konferenslokalen heter Stockholm.

Här ser du hela programmet: https://simplesignup.se/event/143713-heldagsseminarium-paa-grand-hotellänk till annan webbplats

För mer information:
Jessica Becker, projektkoordinator Trästad Sverige, jessica.becker@trastad.se och 072 534 59 49

Carl Wangel, ansvarig kommunikation och public affairs Sveriges Träbyggnadskansli, carl.wangel@trabyggnadskansliet.se och 079 392 88 07

Kort om Trästad:

Vad är Trästad?
Trästad är en förening där medlemmarna tar och ger, i ett gemensamt syfte. Föreningen är ideell och utan vinstsyfte.

Vad är syftet med Trästad?
Trästad vill inspirera till att utveckla träbyggnation och sprida kunskap om hur detta görs på bästa möjliga sätt – tekniskt, miljömässigt och ekonomiskt. På sikt är syftet att därigenom skapa en europeisk och global marknad för svensk industriell träbyggnadsteknik.

Vilka kan vara medlemmar i Trästad?
Trästad välkomnar medlemmar från såväl kommuner och län som från näringslivet och akademin, kort sagt alla som på ett eller annat sätt vill hålla sig uppdaterade om hur man bygger i trä på bästa möjliga sätt – och som själva vill vara med och påverka!

Kontakt