Skapa hållbara nötkreatur

Utifrån både klimat- och ekonomiskt perspektiv är det av stor betydelse att fler nötkreatur överlever och fungerar för produktion samt kommer till slakt. Hälta och problem med klövhälsan är en av de största utmaningarna inom mjölk- och nötköttsproduktion och står för en stor del av de livsmedelsförluster som sker på gård.
Det förebyggande arbetet sker på gårdsnivå och är viktigt att stärka. Ta del av detta unika tillfälle av kunskap där en ledande föreläsare och expert kommer till Umeå, Karl Burgi, vars stora mål är att rädda så många kor/nötkreatur som möjligt. Karl sätter det förebyggande arbetet inom stallmiljön, utfodring och rörelse i första rum och har arbetat fram och utvecklat unika metoder som han delar med sig av i denna kurs.
För vem?
Utbildningsdagen riktar sig till målgruppen verksamma inom jordbruksnäringen.
Program
21 oktober 13.00–16.00 Föreläsning, Karl Burgi
22 oktober 9.00-16.00 Grupp 1 förmiddag, grupp 2 eftermiddag
23 oktober 9.00-16.00 Grupp 1
24 oktober 9.00-16.00 Grupp 2
- Var:
- Umeå med omnejd.
- Kostnad:
- Kursavgift 4900 kr per deltagare.
- Sista anmälningsdag:
- 21 sep 2025
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Specialkost eller tillgänglighetsanpassningar?
Kontakta: hanna.lindgren@lansstyrelsen.se
Arrangörer
Aktiviteten arrangeras av Länsstyrelsen Västerbotten tillsammans med Koveterinären i Västerbotten. Aktiviteten finansieras delvis med medel ur Strategiska planen för kompetensutveckling inom projektet Greppa näringen.
