08- 10 nov 2022 klocka 09.00 - 16.00

Regional samverkanskurs

Illustration med flera kugghjul och händer som sträcker sig mot varandra.

Länsstyrelsen Västerbotten bjuder in till en regional samverkanskurs på straegisk nivå med fokus på samverkan, roller och mandat.

Kursen är grundläggande, och ger kunskap om regional krishantering och en möjlighet att bygga relationer med andra aktörer. Under kursen kommer deltagarna att få vidta en aktiv roll genom aktörstationer, diskussionsövningar och mindre scenarioövningar utöver de föreläsningar som kommer hållas.

Ökad kunskap om krisberedskapens grunder

Kursens syfte är att ge deltagarna ökad kunskap om grunderna gällande samverkan, roller och mandat, och att ge kunskap om den regionala krisberedskapsstrukturen.

Kursens mål är att deltagarna ska få ökad kunskap om krisberedskapens grunder gällande samverkan, roller och mandat. Att deltagarna ska få utbyte av varandra och en ökad förståelse för sin egen och andras roll, samt ökad kunskap om samverkan före, under och efter samhällsstörningar.

Målgrupp

Personal som vill ha en bredare kunskap om andra organisationer och de samlade samhälleliga resurserna vid stora kriser i Västerbottens län. Personal som i sitt arbete har behov av samverkan på regional nivå och personal som vill bygga relationer med andra aktörer.

Anmäl dig

Anmäl dig genom att mejla linda.lonnberg@lansstyrelsen.se.

Var:
Umeå, hotell Mimer.
Kostnad:
Ingen deltagaravgift och lunch samt fika ingår. Vi bjuder på middag tisdag och onsdag. Deltagarna svarar själva för resa, boende och arbetstid.
Sista anmälningsdag:
01 okt 2022

Kontakt