Aktuella varningsmeddelanden i Västerbottens länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

12- 14 jul 2022 klocka 08.30 - 20.00

Fältvandringar med inriktning på spannmål

Lär dig mer om växtskydd för spannmål och oljeväxter, ta del av strategier för att kontrolla ogräs. Välkommen till våra fältvandingar med inriktning mot spannmål!

Länsstyrelserna i Västerbotten och Norrbotten bjuder in till fältvandringar med inriktning mot spannmål i Västerbotten och Norrbotten.

På agenan står:

  • Växtskyddsfrågor i spannmål och oljeväxter och resultat från graderingar av sjukdomar i norra Sverige. Anders Lindgren, Jordbruksverkets växtskyddscentral i Uppsala.

  • Strategier för ogräskontroll. Mattias Andersson, Jordbruksverket, Skara.

Vi diskuterar sortval i både spannmål och vall och tar naturligtvis tillfället att diskutera annat som kan vara av intresse kring odlingen, beroende på de frågor som ni tar upp!

Aktiviteten är ett samarrangemang mellan Jordbruksverket, SLU och Länsstyrelsen i Västerbotten. Den finansieras delvis via Landsbygdsprogrammet för Sverige 2014–2020.

I Västerbotten medverkar Lars Ericson, Länsstyrelsen Västerbotten. I Norrbotten medverkar Maria Rönnbäck, Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Ingen anmälan krävs.

Tider och platser

12 juli klockan 9.30. SLU, Röbäcksdalen, Umeå. Här medverkar också Boel Sandström, SLU.

12 juli klockan 18.30. Ersmarksgården, Ersmark, Skellefteå.

13 juli klockan 9.30. Böle potatis, Böle, Piteå.

13 juli klockan 18.30. Stora Mu, Svartbyn, Överkalix

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Olika platser i länet.
KOSTNAD:
Gratis.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt