Aktuella varningsmeddelanden i Västerbottens länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 jul 2022 klocka 09.00 - 16.00

Inspirationsdag i lieslåtter i

Östra Ormsjö, Dorotea

Prästkragar och blåklockor.

Välkommen till liens fantastiska värld! I sommar har du möjlighet att delta på en inspirationsdag i lieslåtter och ängsskötsel. Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård, visar och lär ut slåtterteknik, bryning och skärpning med fokus på s.k. knackliar.

Även slipning av slipliar demonstreras. Full utrustning finns att låna på plats, men ta gärna med egna liar för bedömning. Längdanpassade orv, knack- och slipblad samt kringutrustning finns till försäljning. Vi är utomhus hela tiden så ta ”kläder efter väder.” Medtag egen lunch- och fikakorg. Toalett samt dricksvatten kommer att finnas på platsen.

Observera att det är begränsat antal deltagare. Först till kvarn.

Program

9.00 Start för kunskapsdagen i lieslåtter, Jenny Nilsson

Lunch och pauser tas under dagen.

16.00 Dagen avslutas.

VAR:
Östra Ormsjö, Dorotea
KOSTNAD:
Gratis, men tänk på att många vill vara med, har du anmält dig men får förhinder – avboka din plats i tid. En avgift kan komma att tas ut vid ogiltig frånvaro.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 jul 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 5 lediga platser kvar.Särskilda behov
Har du behov av tillgänglighetsanpassning till exempel teckenspråktolkning, hörselteknisk utrustning, information i tillgängliga format eller andra övriga tillgänglighetsbehov? Mejla då dessa till oss.

Kontakt